Ma: 2020.07.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a cellatársukat megölő szombathelyi rabokat
MTI 2019.05.23. 13:18:00

Bűnösnek mondta ki és első fokon, nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Szombathelyi Törvényszék azt a három férfit, akik módszeresen megkínozták, megalázták, majd megölték a zárkatársukat a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.A korábban ismertetett vádirat szerint a férfiak kikötözték a cellatársukat, a száját lepedőből hasított csíkokkal betömték, felváltva ráálltak, taposták és ugráltak rajta, ököllel ütötték és rugdosni kezdték a bordáit, majd addig fojtogatták, amíg el nem ájult. A halála előtti egy-két napban megetették vele a felmosó cipőfűző vastagságú szálait. A sebét öngyújtóval kiégették, a vért feltakaríttatták vele, a véres törölközőt pedig kidobták az ablakon. 

A halála napján a vádlottak észlelték, hogy a sértett a hányásában fekszik a mosdó előtt és hörög, mire az egyik vádlott szólt a bv. őrnek, hogy baj van. Amíg az őr a zárkához ért, megbeszélték, hogy nem vallanak egymásra, hanem azt fogják állítani, hogy valaki más bántalmazta a sértettet. 

A törvényszék az első és másodrendű vádlottat emberölés, kényszerítés és testi sértés, a harmadrendűt pedig emberölés és testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek. Mindhárom vádlottra életfogytig tartó, fegyházban letöltendő szabadságvesztést szabott ki, és több mint hatmillió forint bűnügyi költség megtérítésére kötelezte őket.

A törvényszék elsőfokú, nem jogerős határozata szerint az első rendű vádlott 33 év, a másodrendű vádlott 30 év, a harmadrendű vádlott pedig 27 év múlva bocsátható leghamarabb feltételesen szabadlábra.

További friss információk
Ököllel ütötte ismerősét egy fiatalkorú, a sértett súlyos sérülést szenvedett
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Őrizetbe vették a süttői kettős emberölés gyanúsítottját - az egyik áldozat 26 éves öccse követte el a bűncselekményt
Különös kegyetlenséggel végzett az őt pénzelő nagynénjével a 24 éves drogfüggő férfi
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat