Ma: 2020.09.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
„Ide orvos nem fog bejönni, megölöm az orvost, szétverem a fejét” - így várta a rosszulléttel küzdő élettársához érkező orvosi egységet egy drégelypalánki „navajonki”
Privatkopo.hu 2020.01.30. 4:05:00

A vádlott az élet kioltására is alkalmas, törött szerszámnyéllel fenyegette meg a rosszulléttel küzdő élettársához érkező orvosi egység tagjait, akik csak a rendőrség kiérkezését követően tudták a beteget ellátni. A férfit a Balassagyarmati Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 3 év és 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.A járásbíróság a vádirati tényállást megalapozottnak találta, amely szerint 2018. november 4-én, az esti órákban egy drégelypalánki ingatlanhoz riasztásra érkezett orvosi egység, mivel bejelentés érkezett, hogy az ingatlanban lakó női beteg rosszul van. A vádlott azért, hogy a kiérkező egységet megakadályozza abban, hogy élettársa ellátását elvégezze, az ingatlan teraszáról „ide orvos nem fog bejönni, megölöm az orvost, szétverem a fejét” fenyegetést intézte a kiérkező két főből álló orvosi egység tagjai felé, majd magához vett egy kb. 0,5 méter hosszú, 4-5 cm átmérőjű, baseballütőhöz hasonló szerszámnyelet, és tovább szitkozódva, fenyegetőzve az ügyeleti kocsihoz ment, amelyből a sértettek a vádlott támadó fellépése miatt nem mertek kiszállni.

A vádlott a kezében lévő szerszámnyéllel a gépjármű vezető oldali ajtajához lépett, a gépkocsivezető arcához hajolt, és tovább hangoztatta, hogy az ügyeletesek nem mehetnek be a lakásba „mert szét fogja verni az orvos fejét”.

A vádlott agresszív magatartásával hosszabb nyugtatgatásra felhagyott, majd a szerszámnyelet hátrahagyva a házba távozott. A vádlott fenyegető magatartása miatt az orvosi egység a beteg egészségügyi vizsgálatát nem tudta elvégezni, csak a rendőri jelenlét biztosítását követően kerülhetett sor a beteg ellátására.

A vádlott a cselekmény elkövetésekor személyiségzavarban szenvedett, amely a cselekmény kialakulásához hozzájárult, ezért közepes mértékben korlátozott volt a cselekménye társadalomra veszélyes következményeinek a felismerésében vagy a felismerésnek megfelelő magatartás tanúsításában.

A Balassagyarmati Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt a vádlottat 3 év és 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bíróság döntése nem emelkedett jogerőre, tekintettel arra, hogy az ítélettel szemben a vádlott védője útján a büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentett be - közölte a Balassagyarmati Törvényszék.

További friss információk
Ököllel ütötte ismerősét egy fiatalkorú, a sértett súlyos sérülést szenvedett
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Őrizetbe vették a süttői kettős emberölés gyanúsítottját - az egyik áldozat 26 éves öccse követte el a bűncselekményt
Különös kegyetlenséggel végzett az őt pénzelő nagynénjével a 24 éves drogfüggő férfi
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat