Ma: 2020.10.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Saját háza udvarán verték össze és rabolták ki a férfit
teol.hu 2013.06.26. 17:30:00

Három, tettük elkövetésének idején, tavaly áprilisban még fiatalkorú vádlottat ítélt el jogerősen a Szekszárdi Járásbíróság.Az első rendű vádlott nevelőszülőknél élt Szekszárdon, a másik két fiatalember Kajdacson élt saját családjában. Szekszárdon jártak szakképző iskolába. Április 12-én az első és a harmadrendű vádlottnak egy kajdacsi kocsmában tűnt fel a részeg 66 éves férfi, akit hazáig követtek. A sértett a házba már nem tudott bemenni, lefeküdt az udvarban, kabátjával betakarózott és álomba szenderült. A két vádlott a feje felett beszélte meg, miként veszik el a pénzét.

A férfi fel is ébredt, erre az első rendű vádlott ráfeküdt, a másik pedig ököllel megütötte. Zsákmányuk 1900 forint volt. A sértett káromkodott és észrevette, hogy a közelben egy gereblye van, azzal megpróbált utánuk nyúlni. A  vádlottak visszafordultak és össze-vissza verték, rugdosták. A férfi rengeteg sérülése egyenként nyolc napon belül gyógyult. A bíróság e vádpontban társtettesként elkövetett rablásban és súlyos testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek a két fiatalkorút.

Pár nappal később az első rendű vádlott másodrendűvel együtt Szekszárdon rabolt. Az utcán látták meg a szintén nem éppen józan férfit, akit ugyancsak összevertek, megrugdostak, és elvették a pénztárcáját, amelyben 14 ezer forintot találtak. A sértett bordája is eltörött. E vádpontban rablás és súlyos testi sértés bűntettében mondták ki őket bűnösnek.

A harmadik rablásban szintén utóbbi két fiatalember vett részt néhány nappal később, április 25-én. Nem mentek iskolába, a városban kódorogtak. Amikor egy nő, nyakában alanylánccal elhaladt mellettük, elhatározták, hogy őt is kirabolják. Az első rendű vádlott a nő után küldte a másikat, hogy ő majd addig figyeli nem jön-e valaki. A másodrendű vádlott utol is érte a nőt, lerántotta a válltáskáját, amelynek a szíja is elszakadt, majd elszaladt. Később kivették a táskában lévő értékeket, közel 20 ezer forint, 30 ezer forintot érő szemüveget, mobiltelefont. A pénzből pár apróságot vettek, a többit elitták. Ezt a bűncselekményt a bíróság lopásnak minősítette.

Az első rendű vádlottat a bíróság halmazati büntetésül két év, a másodrendűt egy év négy hónap, harmadrendűt egy év két havi fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Mindjárójukat további két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

További friss információk
Már emberölés gyanújával nyomoznak a bári kastélytűz ügyében, amelyben egy budapesti milliárdos életét vesztette
Elgurult a gyógyszer: sodrófával vett elégtételt a megsértett nő
Acélbetétes bakanccsal rugdosta
15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat
Egy 16 éves féleszű levágta magáról a nyomkövetőt, aztán megkéselte a volt jegyesét és annak anyját
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat