Ma: 2020.05.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Súlyos beteg, látássérült férfit rabolt ki - letartóztatását indítványozta az ügyészség
Privatkopo.hu 2020.05.20. 11:21:00

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el a letartóztatását annak a helybeli férfinak, aki egy idős, súlyos beteg férfit rabolt ki hétfőn, délben.A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2020. május 18-án, délben, a makói buszállomáson meghallotta, hogy a sértett útbaigazítást kér az ott tartózkodóktól, hogy hogyan tudna eljutni a makói kórházba.

A gyanúsított ezután felajánlotta a segítségét az idős, látássérült, fehér bottal járó és mozgásában erősen korlátozott sértettnek, hogy elkíséri a makói kórházba, mivel ő is arrafelé tart. Miután egy parkba értek, a gyanúsított 400 forintot kért a sértettől, elmondása szerint kenyérre. A sértett megtagadta a pénz átadását, erre a gyanúsított megfogta a sértett felsőtestén keresztben átvetett táskát és abba belenyúlva megpróbálta kivenni a sértett pénztárcáját. A gyanúsított erőfölényéből adódóan a sértett védekezését leküzdve a pénztárcát eltulajdonította, azonban a védekezés közben azért, hogy bizonyítékot szerezzen a gyanúsított személyére nézve, leszakította a terhelt nyakában levő fehér színű fülhallgatót.

A gyanúsított a cselekmény elkövetését követően a helyszínről elfutott, de a sértett hangos segítségkiáltására a közelben lakók a rendőrséget értesítették, akik röviddel ezt követően a gyanúsítottat elfogták, előállították, majd őrizetbe vették. Az előállítás során megtalálták nála a sértett táskáját és így a kár részben megtérült.

A bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál, vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt az ügyészség a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, ezen túlmenően többszörös és különös visszaeső, cselekményét röviddel a korábban kiszabott szabadságvesztés büntetéséből történő szabadulását követően követte el.

További friss információk
Salgótarjáni szórakozóhelyen balhéztak össze
Kirabolták, majd a csalánosba lökték - vádemelés két „c-típusú” fiatalkorúval szemben
18 éves cigány követte el a Deák téri kettős emberölést - egy 21, és egy 16 éves fiatalnak vette el az életét
Bosszút állt a feleségét és barátnőjét elszerető unokaöccsén a 69 éves férfi
Illatszereket rabolt egy „navajonki” Dombóváron
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat