Ma: 2020.10.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Egy Somogy megyei cigánypár intézetis lányokat „fogadott be”, hogy aztán prostitúcióra kényszerítse őket és a bevételből arany ékszereket vásároljon
Privatkopo.hu 2020.09.22. 8:23:00

A Somogy Megyei Főügyészség több, 18. életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt emelt vádat azzal a 38 éves nővel és 43 éves élettársával szemben, akik a hozzájuk szökött, kiszolgáltatott helyzetű lányokat prostitúcióra kényszerítették, majd a bevételből tartották el magukat.A vádirat szerint a 2000-ben született hányattatott sorsú lány interneten ismerkedett meg az asszony fiával, akivel párkapcsolatot létesített és rendszeresen kiszökött hozzájuk az intézetből. A biztonságos otthonra vágyó lányt a megvádolt nő 2017 decemberében hivatalosan is családjába fogadta és a kiskorú gyámja lett. A lány ekkor költözött be a vádlottak elhanyagolt, félkomfortos három helyiségből álló házába, ahová nem volt bevezetve a folyóvíz, így a tisztálkodási lehetőségek is korlátozottak voltak. 

2018 tavaszán a vádlottak felvetették, hogy a lány prostitúcióval járuljon hozzá eltartásához és a családi kiadásokhoz, ezért a kiszolgáltatott fiatal lányt naponta kivitték a 61-es főút Inke és Vése közötti szakaszára, hogy az út mellett szexuális szolgáltatást nyújtson az autósoknak.

A nő - aki szintén dolgozott prostituáltként - óvszerrel is ellátta a fiatal lányt, valamint telefonon is szervezett találkozókat - jellemzően külföldi férfiakkal, akik panziókba vitték. A szexuális szolgáltatás ellenértékét (ami alkalmanként 10-20 ezer forint volt) a sértett mindig átadta a vádlottaknak.

A vádlottak 2019 nyarától, majd 2019 decemberétől még két, szintén nehéz sorsú, intézetből szökött kiskorú lányt fogadtak be otthonukba, akiket - kiszolgáltatott helyzetükkel visszaélve - szintén szexuális szolgáltatás nyújtására vettek rá. A prostitúciós tevékenységért kapott pénzt a vádlottak ezektől a lányoktól is beszedték és megélhetésükre, valamint arany ékszerek vásárlására fordították.

A vádirat szerint a vádlottak cselekménye emberkereskedelmet valósított meg, mivel a létfenntartásukat biztosító családi háttérrel nem rendelkező, a vádlottakkal függőségi viszonyban lévő kiskorúakat vettek rá arra, a prostitúcióra függetlenül attól, hogy azt önként vállalták, viszont lehetőséggel nem rendelkező, kiszolgáltatott kiskorúak érvényes beleegyezést ehhez ne nem adhat.

Ilyen jellegű emberkereskedelem bűntette miatt jelenleg is több ügy van folyamatban a Somogy Megyei Főügyészségen. A kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményt öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni a törvény, ezért a főügyészég vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés és tárgyalásról lemondás esetére 10-10 évi fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben.

Privatkopo.hu: Az illetékes hatóságok vajon milyen szempontok alapján járultak hozzá, hogy a putriban élő, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező cigánypár kiskorú, intézetis lányokat „fogadjon be”? Kiket terhel felelősség ezért? Őket miért nem ültetik a vádlottak padjára?

További friss információk
„Kulturális vetélkedő” Nagybárkányban: négy embert fogtak el a rendőrök egy utcai verekedés után
Megölt kislány csontjait találták meg Szántódpusztánál
Kényszerítéssel akarta megakadályozni a feljelentést
Volt barátnőjét bántalmazta egy 54 éves „férfi”
Emésztőgödörbe dobta a 3 éves féltestvérét, pedig „nem erre volt nevelve” - ahogy a többi kilenc sem
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat