Ma: 2019.10.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Sírt a féléves kisfia, eltörte a karját
Privatkopo.hu 2019.09.26. 11:29:00

Rendszeresen bántalmazta 6 hónapos csecsemőjét és a gyermek védelmére kelő élettársát egy Ötvöskónyiban élő 42 éves férfi, ezért minősített testi sértés, kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat vele szemben a Nagyatádi Járási Ügyészség.A vádlott és élettársa 2016. évtől kezdődően éltek együtt Ötvöskónyiban, ahol közösen nevelték az asszony korábbi kapcsolatából származó három kiskorú gyermekét. A vádlott és a sértett kapcsolatából 2018 novemberében egy kisfiú született.

A vádlott a gyermek sírása miatt gyakran indulatba jött, ezért többször - így 2018 decemberében és 2019 márciusában -, legkevesebb négy alkalommal bántalmazta csecsemőkorú gyermekét úgy, hogy a sértettnek 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülései keletkeztek. A gyermek édesanyja a bántalmazásokkal szemben minden esetben tiltakozott, igyekezett védelmezni a csecsemőt, ilyenkor a vádlott őt is megütötte, sőt előfordult olyan eset is, hogy a vádlott a gyermeket az anyja karjában bántalmazta.

2019 áprilisában a vádlott és családja Dalmandon tartózkodott, amikor a édesanyát telefonon hívták, ezért gyermekét odaadta a vádlottnak. A gyermek azonban a vádlottnál sírni kezdett, aki ekkor megragadta és megfeszítette a csecsemő jobb felkarját, ami ettől roppanó hangot adott. A vádlott ezt hallva megijedt és nem bántotta tovább a kiskorú sértettet. A gyermeknek a bántalmazás következtében a jobb felkarcsontja tört el.

A gyermek sérüléseit néhány nappal később a helyi családsegítő észlelte egy látogatás alkalmával, aki nyomban feljelentést tett a rendőrségen.

A vádlottat ezt követően a nyomozó hatóság őrizetbe vette, majd a Nagyatád Járási Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását, míg a vádlott és élettársa által gondozott gyermekeket a családból kiemelték.

Az ügyészség az eset óta letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, valamint indítványozta a vádlott szülői felügyeleti jogának megszüntetését. Az ügyészség a bűncselekmények előkészítő ülésen történő beismerése esetén a vádlottal szemben 4 év és 3 hónap börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

További friss információk
Fegyveres rablás egy biatorbányi üzletben - az elkövető már jó helyen van
Eltörte diákja kezét egy hódmezővásárhelyi tanár
Megverte, kifosztotta, fogva tartotta barátját egy 23 éves jómadár
Mentősöket akart késelni egy (agy)beteg Rakamazon
15 éves külföldi cserediákot erőszakoltak meg Orosházán
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat