Ma: 2020.09.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Kiverték az intézkedő rendőr fogait: „Cigányok vagyunk... Talán ezért?”
privatkopo.hu/veol.hu 2015.01.05. 6:49:00

A közlekedési szabálysértést elkövető cigányok kijelentették, hogy sem a helyszínen, sem később nem fizetnek bírságot. Ezután kiverték két fogát az egyik intézkedő rendőrnek, akit agyrázkódással kellet kórházba szállítani, a másikat pedig orrba vágták és megrugdalták. Hiába egyértelmű az ügy, az „igazmondók” vallomásainak, illetve a tettesek színészi képességeinek köszönhetően, még mindig nincs másodfokú ítélet a sárbogárdi rendőrverés ügyében.Röviden felidézzük a történteket: 2014. január 12-én, vasárnap délután, Sárbogárd belterületén két fiatal cigány, egy Ladával, 60 kilométer/órás sebességgel közlekedve átlépték a záróvonalat, s szabálytalanul balra kanyarodva egy trafik előtt megálltak. Az egyik rendőr a trafikból kilépő cigánnyal szemben intézkedést kezdeményezett. Miután a fiatalembernél nem volt személyi okmány és jogosítvány, a sebességtúllépésért, a záróvonal átlépéséért és az okmányok hiányáért 30 ezres helyszíni bírságot ajánlott fel. A szabálysértő közölte, nem tud és később sem fog fizetni, szó szót követett, dulakodás kezdődött, amibe beavatkozott előbb az öcs, majd a többi rendőr. A csetepaté végén megbilincselték a két cigányt, az egyik rendőrnek letört a foga és enyhe agyrázkódást is szenvedett.

Két rendőrt bántalmaztak

A nyilvános tárgyalásra a közvetlen hozzátartozók bementek, a téren több tucatnyian várták a fejleményeket. A teremben Kolompár Gyula Márió azt mondta, nem érti, miért volt ez az egész dulakodás. „Cigányok vagyunk... Talán ezért?” - tette fel a többnyire mindenre felmentést jelentő bűvös kérdést. Sokan már a tavaly január 15-i első tárgyalás előtt azt feltételezték, hogy ítélet születik, ám akkor a védelem kérését elfogadva - miszerint további tanúk meghallgatására lenne szükség -, Novák Kovács László, a Sárbogárdi Járásbíróság elnöke, címzetes törvényszéki bíró elnapolta a tárgyalást. Tette ezt többek között azért is, mert a két vádlott és a rendőrök meghallgatása során - bármennyire is hihetetlen - ellentmondásos helyzet alakult ki. A három rendőr egybehangzóan állított valamit, a vádlottak egybehangzóan mondták mindig: nem így történt. Így aztán nem lehet tudni, mondta-e például az egyik vádlott azt, hogy „lelövöldözi a zsarukat, ha hajnalban megpróbálják előállítani”?

          A népes rokonság az utcán várta a tárgyalás fejleményeit

Az orvos szakértő szerinti tények: két kitört fog és agyrázkódás az egyik rendőrnél, elkékült felkar, hámsérülés az orron és horzsolásos rúgásnyom a sípcsonton a másiknál (a harmadik rendőr sértetlen), a vádlottak esetében elsőrendű Kolompár Jánosnál feldagadt alsó ajak. Steltzer Ferenc igazságügyi orvos szakértő a tárgyaláson elmondta, hogy az arc megrúgása alkalmas súlyos sérülés keletkezésére, jelen esetben azonban csak könnyű, azaz 8 napon belül gyógyuló sérülések keletkeztek. (Szakértői szempontból a fogkitörés is könnyű sérülésnek minősül.)

Kolompár beleélte magát

A szakértő meghallgatása közben az elsőrendű vádlott elájult, lecsúszott a székről. Az orvos szakértő megitatta, eközben a bíró szünetet rendelt el. Kihívták a mentőt, aki ellátta Kolompár Jánost, majd mintegy fél óra múlva folytatódott a tárgyalás, aminek végén elnapolásról döntött a bíró, így az előzetes várakozással ellentétben első fokon nem született ítélet, csak egy hét múlva, 2014. január 22-én, a második tárgyalás alkalmával. A 19 éves Kolompár János első rendű vádlottat egy év hat hónap, öccsét, Kolompár Gyula Máriót egy év négy hónap börtönre ítélte első fokon a bíróság, a büntetést mindkettőjük esetében két év próbaidőre felfüggesztve. Az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Közel egy év telt el a verdikt kihirdetése óta, azonban a másodfokú eljárásnak egyelőre se híre, se hamva…

További friss információk
Elgurult a gyógyszer: sodrófával vett elégtételt a megsértett nő
Acélbetétes bakanccsal rugdosta
15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat
Egy 16 éves féleszű levágta magáról a nyomkövetőt, aztán megkéselte a volt jegyesét és annak anyját
Kirabolt egy idős házaspárt, majd Angliába szökött - hat év elteltével végre fegyházba vágják
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat