Ma: 2020.09.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Most még nem derülhet ki, hogy ki állt a Fenyő-gyilkosság mögött
mno.hu 2013.07.08. 10:22:00

Tizenöt évvel Fenyő János meggyilkolása után holnap megkezdődik a Fővárosi Törvényszéken a médiavállalkozó halála miatt indított büntetőper. Az elkövetők és a felbujtó(k) ügyét elkülönítették a hatóságok.Az ügynek két vádlottja van, egyikük a több más, a kilencvenes években elkövetett leszámolással is összefüggésbe hozott Jozef Rohác, és a szintén felvidéki férfi, Ladislav Trnka. A nyomozók szerint a merényletben hárman vettek részt, a harmadik férfi Rohác egykori embere, Jozef Hamala volt, ám ő évekkel ezelőtt eltűnt, elképzelhető, hogy meghalt.

A büntetőperben az elkövetők és a felbujtó(k) ügyét elkülönítették a hatóságok, így a holnap induló eljárásban nem tisztázódhat a megrendelők kiléte. Fenyő János halála a legnagyobb közérdeklődésre számot tartó magyarországi leszámolásos ügy, és a médiavállalkozó megölése számos üzleti vagy alvilági csoportnak érdekében állhatott. A vádlottak tagadják, hogy közük lenne a gyilkossághoz. A Roháctól vett DNS-minta pedig évekig porosodott a szakértői intézetben, mielőtt a terhelt és az elkövető egyezőségét azonosították. Kérdés, hogy Jozef Rohácnak lehetnek-e olyan információi, amelyek segíthetik az ügy hátterének feltárását.

Még inkább: másfél évtized elteltével lesz-e végre politikai akarat a felbujtó elfogására?

További friss információk
Elgurult a gyógyszer: sodrófával vett elégtételt a megsértett nő
Acélbetétes bakanccsal rugdosta
15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat
Egy 16 éves féleszű levágta magáról a nyomkövetőt, aztán megkéselte a volt jegyesét és annak anyját
Kirabolt egy idős házaspárt, majd Angliába szökött - hat év elteltével végre fegyházba vágják
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat