Ma: 2019.02.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Rágyújtotta egy családra a házukat, mert azt hitte, meglopták - vádat emelt a főügyészség
HP 2018.06.15. 10:35:00

Többszörösen minősített emberölési kísérlet miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki szándékosan rágyújtotta egy ismerős családra a házukat, mert azt hitte, hogy meglopták őt. A házban tartózkodó sértettek, ha nem vették volna észre időben a tűz kialakulását, életveszélyes, vagy akár halálos füstmérgezést, illetve égési sérülést szenvedhettek volna.A vádirat szerint a vádlott tavaly - egy júniusi estén - egy somogyi kistelepülésen azzal gyanúsította meg a szomszédjában élő nőt, hogy ellopta 45 000 forint készpénzét. A vádlott meg is fenyegette a nőt azzal, hogy rájuk fogja gyújtani a házukat, ha nem adja vissza a pénzét.

A férfi nem sokat várt, a fenyegetését néhány óra elteltével be is váltotta: miután a szomszéd család tagjai nyugovóra tértek, erősen ittas állapotban átment hozzájuk, étolajjal átitatott rongydarabokat tömött a ház tetőgerendája és tetőcserepei közé, majd meggyújtotta azokat.

A tűz többször elaludt, ezért a férfi 3-4 alkalommal is újragyújtotta azt, majd amikor a tetőszerkezet lángra lobbant, hazament és saját házának udvarán elaludt.

A meggyújtott házban a nőn kívül az élettársa, továbbá három kisgyerek aludt. A felnőttek a legkisebb gyermek sírására ébredtek fel, így véletlenül vették észre a tüzet, amit a családfő kezdett oltani. A még parázsló gerendákat és tetőrészeket végül a kiérkező tűzoltók oltották el véglegesen.

A tűz következtében a házban tartózkodó sértettek, ha nem vették volna észre időben a tűz kialakulását, életveszélyes, vagy akár halálos füstmérgezést, illetve égési sérülést szenvedhettek volna.

További friss információk
Vádat emeltek egy tinilányt bántalmazó és többször megerőszakoló beteg állat ellen
Baltával oltotta ki a nagymamája életét egy 36 éves nő Sarkadkeresztúron
Belehalt a bántalmazásba
Két nap alatt háromszor támadtak rá a 83 éves nénire a cigánytaknyok
Mindössze 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélték a részeg rendőrt, aki a Ligetvédők sátrát rugdosta és eltalált egy kislányt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat