Ma: 2021.04.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
18 év fegyházbüntetésre ítélték a visszatérő maszkos-parókás rablót
Privatkopo.hu 2021.03.03. 8:25:00

A símaszkos betörő rabolt is, amikor hazaért a házigazda, majd újból pénzhez akart jutni ugyanott, ekkor azonban már nem sikerült zsákmányt szereznie. A férfit a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság 18 év fegyházbüntetésre ítélte - nem jogerősen.A vádirat szerint a férfi 2019. február 6-án, éjfél körül, egy Budapest II. kerületi családi házhoz ment azért, hogy onnan értékeket szerezzen. A cél elérése érdekében magával vitt egy fegyvernek látszó tárgyat, a fejére símaszkot húzott. Az elkövető betört a házba, és összekészítette azt, amit el akart lopni. Ekkor érkezett haza az ott lakó férfi, akit a támadó megfenyegetett a fegyvernek látszó tárggyal és készpénz átadására kényszerítette. A sértett egymillió forintot adott át, majd a rabló a pénzzel távozott.

A vádlott - további zsákmány reményében - 2019. május 13-án, a délutáni órákban, ismét egy fegyvernek látszó tárggyal, valamint újra álruhába öltözve, hosszú vörös parókában visszatért a helyszínre, ahol megvárta és kényszeríteni próbálta a hazatérő sértettet, hogy adjon át még pénzt. A sértett nem tett eleget a felszólításnak, és a szomszéd házak felé segítségért kiabált, amelynek hatására a vádlott elmenekült.

A gyors és alapos felderítés alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály nyomozói - a Célkörözési Osztály, és a Terrorelhárítási Központ bevonásával - 2019. május 24-én elfogták a férfit, aki őrizetbe és letartóztatásba került.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfival, mint többszörös visszaesővel, szemben fegyveresen elkövetett rablás bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette és két rendbeli minősített magánlaksértés miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki a váddal egyezően és őt 18 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és 1 000 000 forintos vagyonelkobzást alkalmazott vele szemben. A bíróság megállapította, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és a védő enyhébb minősítés megállapítása és a büntetés enyhítése céljából fellebbezéssel élt.

A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott, jogerős szabadságvesztését tölti.

További friss információk
Már megint a „navajonkik”: éheztette, verte és kizsákmányolta áldozatait a hétfős család Pakodon
További 3 hónapig fogva tartaná az ügyészség a betegtársaira ollóval támadó gyilkos kórházi ámokfutót
Zsarolta és kirabolta szívességi szállásadóját
Megszomjazott a rabló, ott vásárolt ásványvizet, ahova áldozata bemenekült
Mentőt és rendőrt ütött - vádat emeltek a 22 éves férfi ellen
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat