Ma: 2020.09.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Olcsó élet: öt év börtönt kapott a társát egy üveg borért agyonverő hajléktalan
HP 2011.10.20. 11:41:00

Halált okozó testi sértés miatt ma jogerősen öt év és hat hónap fegyházbüntetésre ítélt a Szegedi Ítélőtábla egy büntetett előéletű hajléktalant. A mankóval közlekedő férfi társával együtt verte agyon egyik sorstársát, egy üveg bor miatt.A bűncselekmény tavaly június 25-én történt Szeged belvárosában, a Dugonics téren. A vádlott egyik hajléktalan társával - aki szintén a vádlottak padjára került, de a Csongrád Megyei Bíróság két évre próbára bocsátotta és esetében az ítélet még idén májusban jogerőre emelkedett - bort vásároltak, majd a már említett térre mentek.

Ott az egyik erősen ittas állapotban lévő sorstársuk arra kérte őket, hogy adjanak neki az italból. Miután ezt megtagadták, heves vita alakult ki közöttük, amelyet fizikai leszámolás követett. A mankóval közlekedő elsőrendű vádlott a sértettet többször is megütötte a mankójával, de a halálos ütést a másod rendű vádlott mérte rá, aki egy nappal korábban szabadult a börtönből feltételesen. Az ittas férfire olyan ütést mért, hogy az elesett és koponyáját az aszfalthoz ütötte, majd eszméletét veszítette.

A mentők miután a traumatológiai klinikára szállították, ott azonban többszöri műtéti beavatkozással sem tudták megmenteni az életét.

További friss információk
Acélbetétes bakanccsal rugdosta
15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat
Egy 16 éves féleszű levágta magáról a nyomkövetőt, aztán megkéselte a volt jegyesét és annak anyját
Kirabolt egy idős házaspárt, majd Angliába szökött - hat év elteltével végre fegyházba vágják
20 ezer forintot rabolt a 17 éves „navajonki”, a rendőrök őrizetbe vették
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat