Ma: 2020.06.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
8 év és 10 hónap börtönbüntetésre ítélték az élettársát megfojtó alkoholistát
Privatkopo.hu 2020.06.16. 12:46:00

A Pécsi Törvényszék - előkészítő ülésen - O. I. vádlottat emberölés bűntette miatt 8 év és 10 hónap börtönre, valamint 8 évi közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá elrendelte egy korábbi ítélettel kiszabott, 1 évi időtartamú, felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi a büntető ügy sértettjével, a nála idősebb sértett nővel huzamosabb ideje egy lakásban élt, élettársi kapcsolatban. A vádlott és a sértett rendszeresen nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak, szinte naponta leittasodtak, hangosan vitatkoztak, a vádlott több ízben bántalmazta is az élettársát. A vádlottat a bíróság a sértett korábbi bántalmazásai miatt felfüggesztett szabadságvesztés büntetésekre ítélte.

2019. október 20-án a vádlott lakóhelyükön nagy mennyiségű szeszesitalt - 3,5 liter bort és egy-két „kupica” pálinkát - fogyasztott el a reggeli óráktól kezdődően, amitől ittas állapotba került. Dél körül vagy kora délután, de pontosabban meg nem állapítható időpontban, az otthon lévő bor elfogyott. A sértett nő - a lakás szobájában - veszekedni kezdett a vádlottal, kiabált vele, trágár kifejezéseket használt.

A vádlott ekkor a sértettet fellökte és megtaposta, majd felemelte, a nyakát nagy erővel megragadta. Lenyomta az ágyra, a nyakát erősen, több percen át szorította, a száját is befogta, majd ezt követően lefeküdt aludni. A vádlott 17 óra körül felébredt, ekkor észlelte, hogy élettársa nem mozog, ezért átszaladt a szomszédba és az ott lakó férfivel közölte, hogy az asszony meghalt, „mert vér folyik a szájából”. A szomszéd férfi mobiltelefonon értesítette a mentőszolgálatot, majd átadta a készüléket a vádlottnak, hogy mondja el a mentősöknek, mi történt. A vádlott is beszélt a mentőszolgálattal, de nem tájékoztatta őket arról, hogy mi idézte elő a sértett halálát. A helyszínre érkező mentőegység sikertelenül kísérelte meg újraéleszteni a sértettet.

A nő a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket szenvedett, halálát a nyak kézzel történő kifejezetten erős és tartós leszorítása, megfojtás okozta. Élete az azonnal érkező, szakszerű segítség esetén sem lett volna megmenthető.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott - bűnösségre is kiterjedő - beismerését, megbánását, betegségét és azt, hogy az ölési cselekményt nem egyenes, hanem eshetőleges szándékkal követte el.

Az ítélet jogerős.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Őrizetbe vették a süttői kettős emberölés gyanúsítottját - az egyik áldozat 26 éves öccse követte el a bűncselekményt
Különös kegyetlenséggel végzett az őt pénzelő nagynénjével a 24 éves drogfüggő férfi
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
Megütötte munkavállalóját, eltört az arccsontja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat