Ma: 2019.07.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Nőkre támadt, nyolc év börtönre ítélték
Privatkopo.hu 2019.04.10. 6:59:00

Nyolc év börtönbüntetésre ítélte a bíróság első fokon azt a férfit, aki két éve, Zuglóban többször is rátámadt egyedül közlekedő nőkre, és bántalmazta őket. A bíróság fenntartotta a vádlott letartóztatását.A vádirat szerint az ügy vádlottja, egy 30 éves férfi 2016 decembere és 2017 áprilisa között a XIV. kerületben, nők sérelmére a nemi élet szabadsága elleni bűncselekményeket követett el.

A vádlott az éjszakai órákban a személygépkocsijával a kerületet járta, és - általában éjszakai tömegközlekedési eszközről leszálló - gyalogosan és egyedül közlekedő nőket kezdett követni. A férfi egy idő után kiszállt a kocsijából, meztelenül, személyazonosságának leplezése céljából arcát sállal, vagy álarccal takarva, majd a sértettekre támadt.

A férfi négy nőt támadott meg ebben az időszakban, őket fizikailag és szexuálisan is bántalma, illetve megkísérelte bántalmazni. A cselekmény következtében az egyik sértett súlyos egészségromlást szenvedett.

A BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit az utolsó cselekményt követően, egy napon belül azonosították és elfogták.

A terheltet a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség négy rendbeli - két esetben kísérleti szakban maradt - szexuális erőszak bűntettével és súlyos egészségromlást okozó testi sértés bűntettével vádolta a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki vád szerint, és őt 8 év börtönbüntetésre ítélte, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság fenntartotta a vádlott letartóztatását.

Az ügyészség az ítélet ellen a vádlott terhére, a büntetések súlyosítása érdekében fellebbezett.

További friss információk
Süket, kerekesszékes idős férfit rabolt ki egy érdi cigánykölyök - felborította, kerékpárja hátsó kerekével ütötte
Szabadlábon védekezhet az életveszélyes bántalmazás elkövetője
Közel 4 év elteltével elfogták a mórahalmi ékszerbolt kirablóját
Szilánkosra törték a koponyáját, mert egy másik gazdánál vállalt munkát
Megvert két asszonyt, mert haza akarták vinni az ívócimboráját
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat