Ma: 2020.05.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Nőkre támadt, nyolc év börtönre ítélték
Privatkopo.hu 2019.04.10. 6:59:00

Nyolc év börtönbüntetésre ítélte a bíróság első fokon azt a férfit, aki két éve, Zuglóban többször is rátámadt egyedül közlekedő nőkre, és bántalmazta őket. A bíróság fenntartotta a vádlott letartóztatását.A vádirat szerint az ügy vádlottja, egy 30 éves férfi 2016 decembere és 2017 áprilisa között a XIV. kerületben, nők sérelmére a nemi élet szabadsága elleni bűncselekményeket követett el.

A vádlott az éjszakai órákban a személygépkocsijával a kerületet járta, és - általában éjszakai tömegközlekedési eszközről leszálló - gyalogosan és egyedül közlekedő nőket kezdett követni. A férfi egy idő után kiszállt a kocsijából, meztelenül, személyazonosságának leplezése céljából arcát sállal, vagy álarccal takarva, majd a sértettekre támadt.

A férfi négy nőt támadott meg ebben az időszakban, őket fizikailag és szexuálisan is bántalma, illetve megkísérelte bántalmazni. A cselekmény következtében az egyik sértett súlyos egészségromlást szenvedett.

A BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit az utolsó cselekményt követően, egy napon belül azonosították és elfogták.

A terheltet a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség négy rendbeli - két esetben kísérleti szakban maradt - szexuális erőszak bűntettével és súlyos egészségromlást okozó testi sértés bűntettével vádolta a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki vád szerint, és őt 8 év börtönbüntetésre ítélte, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság fenntartotta a vádlott letartóztatását.

Az ügyészség az ítélet ellen a vádlott terhére, a büntetések súlyosítása érdekében fellebbezett.

További friss információk
Rablás miatt vették őrizetbe a 22 éves B. Krisztiánt, aki nem ismeretlen a rendőrök előtt
Egy 36 éves nő szurkálta halálra azt a 29 éves férfit, akinek holttestét egy használaton kívüli angyalföldi telephelyen találták meg
Jogerősen négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki megtámadott és kirabolt egy kenyai egyetemistát Debrecenben
Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyészség egy férfira, aki megölte alkalmi ismerősét egy tapétavágó késsel
Úgy megütötte a barátját, hogy majdnem életét vesztette
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat