Ma: 2019.07.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Fegyverrel és veréssel zsarolt egy 34 éves férfi - bűnügyi őrizetbe vették
Privatkopo.hu 2018.09.30. 9:53:00

A Nagykátai Rendőrkapitányságon indult eljárás - az élet vagy a testi épség elleni, illetve más hasonlóan súlyos - fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy nagykátai férfi ellen - tájékoztatott a nyomozóhatóság.A nyomozás adatai szerint a 34 éves gyanúsított 2018 áprilisában került kapcsolatba a sértettel, egy nagykátai férfival, akitől egy kerti kisgép javítását kérte. A sértett a vállalt munkát elvégezte, majd ezt követően a gyanúsított azzal kereste fel ismét, hogy a gép nem működik és további javításának, illetve pótlásának költségeit a sértettnek kell megfizetnie.

Pénzbeli követelését fenyegetéssel nyomatékosította, amelynek hatására a sértett kifizette a kért összeget. Ezt követően a gyanúsított hónapokon át különböző összegeket követelt a sértettől, akit egy alkalommal bántalmazott is, valamint többször bántalmazással, valamint hozzátartozója bántalmazásával fenyegetett. A sértett a bántalmazás és a fenyegetések hatására 2018. május és szeptember közötti időben több százezer forintot fizetett ki a gyanúsítottnak.

A nagykátai rendőrök azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit elfogását követően gyanúsítottként hallgattak ki, majd - 2018. szeptember 26-án - őrizetbe vették. A férfi lakhelyén tartott házkutatás alkalmával a rendőrök egy fegyvert vagy annak utánzatát és kábítószergyanús anyagokat találtak és foglaltak le.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Süket, kerekesszékes idős férfit rabolt ki egy érdi cigánykölyök - felborította, kerékpárja hátsó kerekével ütötte
Szabadlábon védekezhet az életveszélyes bántalmazás elkövetője
Közel 4 év elteltével elfogták a mórahalmi ékszerbolt kirablóját
Szilánkosra törték a koponyáját, mert egy másik gazdánál vállalt munkát
Megvert két asszonyt, mert haza akarták vinni az ívócimboráját
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat