Ma: 2020.09.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Molotov-koktélt dobott haragosa házára
Privatkopo.hu 2019.10.30. 12:10:00

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki hétfőn, este Molotov-koktélt dobott egy haragosa házára, Jászapátiban.
A Jászberényi Járási Ügyészség indítványa szerint a férfi, aki alig néhány hete, feltételes kedvezménnyel szabadult egy korábbi büntetéséből, megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2019. október 21-én, este, két testvérével megjelent haragosának Jászapátiban lévő házánál, ott hangoskodtak, kiabáltak a bent lévőknek, majd a gyanúsított köveket dobált a sértett háza felé.

Egy idő után távoztak a helyszínről, de nem sokkal később a férfi visszament - kezében egy Molotov-koktéllal. Az erősen éghető anyagot meggyújtotta és a ház oldalfalához dobta, ettől lángra kapott a ház előtti tuja, valamint megrongálódott egy ablak külső szúnyoghálója és néhány négyzetméteren a ház fala.

A gyanúsított 50 000 forintot meghaladó kárt okozott a sértettnek. Az égő tuját a házban lakók oltották el, majd a rendőrök rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették az elkövetőt.

A nyomozó hatóság megállapítása szerint a gyanúsított cselekménye alkalmas volt a garázdaság bűntettének és a rongálás vétségének megállapítására.

A Szolnoki Járásbíróság a többszörös visszaeső gyanúsított letartóztatását 2019. október 24. napján egy hónapi időtartamra elrendelte. A letartóztatás általános oka, a bűncselekmény megalapozott gyanúja a gyanúsítottal szemben fennáll. A különös okok közül a bíróság megállapította, hogy a gyanúsított büntetett előéletére és a bűncselekmény jellegére figyelemmel a gyanúsítottal szemben a bűnismétlés veszélye fennáll, amely megalapozza a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését.

Az ügyész a végzést tudomásul vette, a gyanúsított és védője a bírói döntéssel szemben fellebbezést jelentett be.

További friss információk
„Mikor döglesz már meg, te rohadék?” - üvöltötte a férfi a feleségének, majd forró ételt öntött a fejére
Pisztollyal fenyegetőzött és ütött egy 26 éves férfi
Prostituáltakat futtattak a cigányok - a bevételt elvették a lányoktól, abból fedezték saját életvitelüket
Jogerősen 10 év szabadságvesztés a 13 éves fiút erőszakoló nyugdíjas féregnek
Másodfokon tizennyolc év fegyházat kapott a borsodnádasdi gyilkos, Bialkó Roland
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat