Ma: 2020.09.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Embert öltek, raboltak, kutyát akasztottak fel a „fiatal miskolci fiúk”
privatkopo.hu/velvet.hu 2014.09.16. 10:36:00

Egy embert agyonvertek, egyet súlyosan bántalmaztak és kiraboltak, és egy kutyát felakasztottak háromnapos ámokfutásuk során a „fiatal miskolci fiúk” - olvasható a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Főügyészség közleményében.A B.-A.-Z. Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, rablás, állatkínzás és betöréses lopás miatt emelt vádat a 17, 18 és 19 éves cigány fiatalokkal szemben, 2014. szeptember elején.

2013. március közepén a vádlottak közösen italoztak egyikük lakásán Miskolc Lyukóvölgy városrészében. Éjfélre már erősen ittas állapotba kerültek, majd közülük ketten elhatározták, hogy betörnek egy szomszédos házban lakó idős férfihez. Bemásztak a kerítésen, majd a ház ajtaját berúgva behatoltak. A zajra felébredő sértettet a 18 éves férfi ököllel leütötte, majd amikor megpróbált felállni a földről, 17 éves társa ismét megütötte. Ezután egyikük elővett egy kést, és azzal kezdte szurkálni a 64 éves férfit, társa pedig tovább ütlegelte és rugdosta, közben folyamatosan pénzt követeltek tőle. A bántalmazás következtében a sértett rövid időn belül meghalt. A cigányok bántalmazása miatt az élet kioltásával szükségszerűen vele járó szenvedést jóval meghaladó testi-lelki gyötrelmeket volt kénytelen átélni. A vádlottak 37 ezer forint értékben vittek el használati tárgyakat a házból, majd otthon eldicsekedtek tettükkel.

Másnap egy másik férfi házába törtek be, ekkor már hárman. A 48 éves férfit hasonló módon ütlegelni kezdték, ő azonban bemenekült a vécébe, és azt magára zárta. Innen 50 ezer forint körüli összegben vittek el értékeket. Ezen a helyszínen a sértett nagy testű kutyáját saját láncára felakasztották, így az állat különös szenvedés mellett elpusztult. Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő cigányokkal szemben határozott tartamú fegyházbüntetés, a fiatalkorú vádlott esetében fiatalkorúak börtönbüntetése kiszabását indítványozta.

További friss információk
Elgurult a gyógyszer: sodrófával vett elégtételt a megsértett nő
Acélbetétes bakanccsal rugdosta
15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat
Egy 16 éves féleszű levágta magáról a nyomkövetőt, aztán megkéselte a volt jegyesét és annak anyját
Kirabolt egy idős házaspárt, majd Angliába szökött - hat év elteltével végre fegyházba vágják
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat