Ma: 2020.09.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Melegszex után gyilkosság
zsaru.hu 2013.06.18. 13:00:00
A rendőröknek beismerő vallomást tett, a Debreceni Törvényszéken öccsére hárította a gyilkosságot, majd egy levélben újra bevallotta, hogy ő ölt Polgáron 2012 februárjában. B. Antal előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádjával áll a bíróság előtt.

Borzalmas kép tárult a szomszédok szeme elé 2012. február 15-én délben, amikor az L. utcai elhagyatott házhoz értek.
- Vérben úszott az egész ház, ahogy benéztünk az ablakon - mondta a bíróságon az egyik szomszéd, akit tanúként hallgatott meg a Debreceni Törvényszék Virágh Pál vezette büntetőtanácsa. A havas, februári napon a lakatlan ház gazdájának rokona vette észre, hogy hiányoznak az ablakkeretek. Ahogy a házhoz igyekeztek, hamar a szemük elé tárult a borzasztó látvány. A fagyott test a padlón feküdt, meztelen volt, és kissé már belepte a hó. - Nem ismertem fel, mert nem volt arca - mondta a tanú, aki csak annyit tudott megállapítani, hogy férfi az illető. A kiérkező rendőrök kutyát is hoztak magukkal, az eb vezette el a nyomozókat a gyilkoshoz. A vádlottak, a közelben lakó B. Antal (24) és öccse, B. László (19) beismerő vallomást tettek.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott és a közelben lakó R. A. évek óta jóban voltak, a gyilkosság estéjén is együtt iszogattak. A kapatos párosra a másodrendű vádlott ügyelt, ő nem ivott. A B. Antalnál pár évvel idősebb sértett szóba hozta, hogy a börtönben rabtársaival többször is létesített szexuális kapcsolatot, majd kikezdett B. Antallal, és a fiatalabb fiú szeme láttára fajtalankodott vele. Közben elfogyott a bor, így útra keltek pénzt szerezni, az elsőrendű vádlott magával vitt egy kis fejszét is. Eljutottak a két éve elhagyott házhoz, és kitalálták, hogy elviszik tüzelőnek az ablakkeretet. A házban B. Antal állítólag szexelni akart, de a sértett ezúttal ellenállt. A vita egyre fokozódott, öccsével levetkőztették, de R. A. továbbra is tiltakozott, és arcul csapta B. Antalt. Erre ő feldühödött, és fejszével fejbe verte a sértettet, majd a felismerhetetlenségig tovább ütötte. A férfit később csak a tetoválásáról tudták azonosítani.

A fivérek a gyilkosság után hazamentek, és eltüntették a véres bizonyítékokat. Másnap reggel visszatértek a házhoz, ahol minden csupa vér volt. B. László mondta is a bátyjának, hogy ezért akár húsz évet is kaphat, mire - áll a vádiratban - B. Antal csak nevetett. Pár órával később a szülői házban találtak rájuk a nyomozók.

A vádirat szerint B. Antal erőszakra hajlamos, öccse enyhe fokban gyengeelméjű, befolyásolható. Hogy ez mennyire függ össze a beismerő vallomások és tagadások áradatával, nem tudni. Az mindenesetre tény, hogy a nyomozati szakaszban tett feltáró vallomása után az elsőrendű vádlott a bíróságon már tagadta a gyilkosságot, és öccsét nevezte meg tettesként. B. László erről mit sem tudva előbb ragaszkodott ahhoz, hogy bátyja gyilkolt, majd váratlanul magára vállalta a bűncselekményt.

A májusi tárgyalássorozat aztán meglepő fordulatot hozott: B. Antal Őszinte vallomás címmel levelet írt a bírónak, amelyben újra beismeri a gyilkosságot, bocsánatot kér korábbi hazugságaiért, és azt kéri: „Lacikát” ne büntessék meg, öccse ártatlan, és ő az egyedüli bűnös.
A tárgyalás júliusban tanúkihallgatással és szakértői vélemények ismertetésével folytatódik.    

További friss információk
Kirabolt egy idős házaspárt, majd Angliába szökött - hat év elteltével végre fegyházba vágják
20 ezer forintot rabolt a 17 éves „navajonki”, a rendőrök őrizetbe vették
Megütötte, majd elvette a mobiltelefonját
Ismét életveszélyt okozó testi sértés lett a cigarettatarhálás vége
Elhagyott épületben fojtotta meg az élettársát - a BRFK nyomozói befejezték az óbudai emberöléssel gyanúsított férfi ügyét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat