Ma: 2020.06.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Lesből lőtt a házaspárra, 12 év fegyházbüntetésre ítélték
Magyar Nemzet 2019.09.28. 9:24:00

Előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és lőfegyverrel visszaélés miatt jogerősen 12 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Szombathelyi Törvényszék azt a férfit, aki 2018 szeptemberében rálőtt egy vállalkozóra és feleségére.A Szombathelyi Törvényszék tájékoztatása szerint a büntetlen előéletű vádlott 2016-ban ismerte meg a férfit, akiről megtudta, hogy agancsvásárlás miatt gyakran tart magánál nagyobb összeget. Egy ilyen ügylet kapcsán nézeteltérésük támadt, a vádlott megharagudott a sértettre, és elhatározta, hogy üzletkötés ígéretével olyan helyre csalja, ahol el tudja venni a pénzét.

2017 végén, az interneten vásárolt egy kispuskát, majd 2018. szeptember 10-én a vállalkozót egy kavicsbányatóhoz hívta. A vádlott a megadott találkozóhely közelében elrejtőzött, és amikor az odacsalt férfi kiszállt az autójából, lesből célzott lövést adott le rá és az autóban ülő feleségére is. A sértetteknek végül sikerült elmenekül­niük, a vádlott pedig elrejtette a puskát.

A vállalkozó - aki korábbi rendőrségi információk szerint maga kért orvosi segítséget egy közeli településen -, nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét csak a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg. A tettest másnap a Vas megyei Szemenye közelében fogták el a rendőrök, a 8-as főúton egy munkásokat szállító kisbuszban próbálta meghúzni magát.

Az előkészítő ülésen hozott ítélet jogerős.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
A vagyonáért ölte meg a 95 éves nénit
Dróthurokkal fojtotta meg feleségét és kutyáját egy zalaegerszegi férfi, de önmagával már nem volt képes végezni
Péniszét mutogatva szidalmazta haragosát, majd az utcán csapott össze két család - „navajonkik”?
Megöléssel, torka elvágásával fenyegették a 80 éves, gondozásra szoruló nénit
Készülődik a börtönutánpótlás: 15 éves fiúból, ugyancsak 15 éves lányból és 12 éves fiúból álló trió rabolt Miskolcon
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat