Ma: 2020.09.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Különös kegyetlenség - gyilkosság után
MTI 2011.10.05. 8:38:00

Megölt egy 17 éves lányt, majd hetekig a saját padlásán csavarokkal és fadarabokkal zsugorította áldozata holttestét egy 24 éves férfi. A tettére nem tudott magyarázatot adni.Megkezdődött a Vas Megyei Bíróságon annak a 24 éves férfinak a pere, aki a vád szerint márciusban megölt egy 17 éves lányt - adta hírül a távirati iroda. Az emberöléssel vádolt M. Ádám szóváltásba keveredett a sértettel, meglökte, majd a mellkasára térdelt. Az ügyész szerint az áldozat mellkasi sérülései nem keletkezhettek az eleséskor.

A vádlott nem tett vallomást, a bíró kérdéseire sem kívánt válaszolni, ezért a nyomozás során tett korábbi vallomásait ismertették. Eszerint a férfi házuk padlásán szóváltásba keveredett a lánnyal, nagy erővel meglökte, a sértett ettől megtántorodott, elakadt a lába egy gerendában, hanyatt esett, és beverte a fejét. A férfi rendőrségi vallomása szerint a lány még élt, de nem segített rajta. Húsz percig még a padláson rakodott, majd magára hagyta, bereteszelte a padlásajtót, és csak másnap tért vissza.

A lány eltűnését a hozzátartozói jelentették be a rendőrségen, de először semmiféle jel nem utalt arra, hogy bűncselekmény áldozata lett volna. Az ügy az után vett fordulatot, hogy május 27-én este egy lakó bejelentette: a szomszédjai egy erősen bűzlő, gyanús csomagot vittek ki a házból.

A kiérkező járőröket a vádlott nővére vezette el a Szombathely környéki erdőrészre, és ott a 87-es főút mentén, egy bekötőút mellett megtalálták a lány holttestét rejtő zsákot.

A nyomozás kiderítette, hogy M. Ádám csavarokkal és fadarabokkal zsugorította a holttestet, és a ház padlásán, csigával és kötelekkel a gerendára felhúzva tartotta.

Meghallgatta a bíróság tanúként a szomszédokat, akik a vádlottat zárkózott természetű, csendes, udvarias, segítőkész fiatalemberként ismerték meg, aki a ház mindeneseként takarította a lépcsőházat, apróbb javítási munkákat is elvégzett. A padlást kizárólag ő használta.

A tárgyaláson az igazságügyi orvos szakértő közölte, a halált fulladás okozta. Ez bekövetkezhetett a vádlott vallomásában is szereplő módon, elesés után, eszméletlen állapotban, nyál vagy hányadék belégzése miatt. A szakértő szerint a mellkason található kisebb bevérzés is keletkezhetett attól a nagy erejű lökéstől, amelyről a vádlott beszélt, de az sem zárható ki, hogy esetleg rátérdelt, bár ennek ellentmond, hogy egyetlen borda sem törött el. Kizárható viszont a fojtogatás, és más erőszakra utaló nyomot sem fedeztek fel a holttesten.

A pszichológus és pszichiáter szakértők szerint a vádlott ép elméjű, cselekvőképessége nem korlátozott, de személyiségzavarban szenved, amely enyhe fokban skizofréniához és autizmushoz hasonló tüneteket okoz. A bíróságon a sértett jogi lépviselője vagyoni és nem vagyoni kár megítélésére tett indítványt, a kárigényt több mint 30 millió forintban határozta meg.

A bíróság újabb pszichiátriai szakértői vizsgálatot rendelt el, és további tanúkat idézett be.

További friss információk
Elgurult a gyógyszer: sodrófával vett elégtételt a megsértett nő
Acélbetétes bakanccsal rugdosta
15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat
Egy 16 éves féleszű levágta magáról a nyomkövetőt, aztán megkéselte a volt jegyesét és annak anyját
Kirabolt egy idős házaspárt, majd Angliába szökött - hat év elteltével végre fegyházba vágják
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat