Ma: 2020.09.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
„Elrettentés”: szabadon engedték a körúti erőszakolót
hir24.hu 2015.01.14. 6:21:00

A bíróság úgy döntött, nem helyezi előzetes letartóztatásba azt a fiatalt, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy nőt még a nyáron, Budapesten, noha az ügyészség azért harcolt, hogy rács mögé kerüljön. Szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozták a kényszerintézkedés elrendelését - hiába.A támadás július 13-án történt, hajnali fél 4 körül, a VII. kerületi Dob utca és az Erzsébet körút találkozásánál. Leszólították a nőt, beszélgettek vele, majd egyikük megfenyegette és arra kényszerítette, hogy közösüljön vele. Mindezt társa végignézte.

Az esetről csak a múlt héten számolt be a rendőrség, akkor felhívást tettek közzé, miszerint keresik a támadót és a vele lévő férfit. Képet is közöltek a párosról. Pár nap múlva a tettes maga jelentkezett. Kiderült, egy 23 éves fiatalról van szó. A végzés indoklása szerint a gyanúsított állandó bejelentett lakóhellyel és munkahellyel rendelkezik, és az érvek között szerepel az is, hogy miután a felvételen felismerte magát, önként jelentkezett a rendőrségen úgy, hogy annak lehetséges következményeivel tisztában volt. Emellett büntetlen előéletű.

Közölték azt is, hogy a fiatalt többször kihallgatták és szembesítették áldozatával. Megnevezte ismeretlen társát is, aki - miután értesült a nyomozásról - hazautazott külföldről, jelentkezett a rendőrségen és vallomást tett. A bíróság szerint ezt és a gyanúsított nyomozás alatt tanúsított magatartását figyelembe véve, nem lehet feltételezni, hogy megpróbálná meghiúsítani az eljárást, amely szexuális erőszak miatt folyik ellene.

További friss információk
Elgurult a gyógyszer: sodrófával vett elégtételt a megsértett nő
Acélbetétes bakanccsal rugdosta
15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat
Egy 16 éves féleszű levágta magáról a nyomkövetőt, aztán megkéselte a volt jegyesét és annak anyját
Kirabolt egy idős házaspárt, majd Angliába szökött - hat év elteltével végre fegyházba vágják
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat