Ma: 2020.08.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
„Szakszerű” és „alapos” rendőrség: ütötte-verte az asszonyt, szexuálisan molesztálta nevelt lányát - nem vágták előzetesbe, elveszett az akta
nol.hu/privatkopo.hu 2011.03.09.

- A nevelője voltam a börtönben, ott lettünk szerelmesek egymásba - meséli Klára. A 45 éves, jelenleg biztonságtechnikával foglalkozó asszony nevét kérésére - a folyamatban lévő bírósági ügyre tekintettel - megváltoztattuk. Volt férje összesen 21 évet ült különböző erőszakos cselekményekért (erőszakos nemi közösülés, életveszélyt okozó testi sértés, rablások, stb.). Tulajdonképpen 14 éves kora óta szinte folyamatosan bent volt, ott szocializálódott, intézményfüggővé vált. Legutoljára azért ült, mert korábbi élettársát megkéselte, a nő életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.- A szerelemben, a rózsaszín ködben azt hittem, a férfi eddigi minden baját a szeretethiány, a sanyarú gyerekkor okozta, vagyis ha én megadom neki a szeretetet, akkor megjavul és képes lesz normális életet élni. Amikor kiengedték, egy ásványvizet sem tudott venni a boltban. Nem mert kérni, nem tudta, hogyan kell a polcról az üveget levenni, ő csak a benti élet szabályait ismerte. Eleinte harmonikus volt minden, előző házasságomból született lányommal sem volt konfliktusa. Szépen gyarapodtunk, vállalkozásba fogtunk, ami elég jól be is indult. Jó volt látni, hogy egy börtönben nevelkedett férfi a szerelem erejének köszönhetően lábra tud állni. Közben született egy közös kislányunk is, ő most ötéves. A házasságunk tíz évig tartott, de az utolsó két év már pokol volt. Gyakran vert. Bezárt az irodába. Benyomta a hüvelykujját a szemembe, az arcomat ököllel ütötte. Eltört az orrom. Azóta vannak ilyen sötét árkok a szemem alatt - így Klára.

A nő minden bántalmazásról látleletet vetetett fel, a legutolsóról CT is készült - sérülései nyolc napon túl gyógyulók. Amikor azonban kiderült, hogy a férfi, akitől ekkor már külön élt, az akkor még gimnazista, 18 éves lányát szexuálisan molesztálta, feljelentést tett a gödöllői kapitányságon. - Fizikai bántalmazással és folyamatos fenyegetőzéssel rávette, hogy meztelenre vetkőzzön, simogatta az intim testrészeit. Rákényszeríttette, hogy fajtalankodjon vele - mondja.

„Bejött a házba, beengedtem, kért inni, elment a mosdóba. Bementünk a hálószobába, mert melege volt, és ott beszéljünk, mert ott volt légkondi. Mondta, hogy miből gondolod, hogy én bántottam anyádat. Hogy veled ment el, és egy óra múlva jött vissza, és úgy nézett ki, hogy össze volt verve az arca. (…) Akkor azt mondta, hogy vegyem le a pólómat. Miért? Mert, hogy meg szeretne nézni, és ha ezt nem csinálom, úgy járok, mint anyu, meg fog engem is verni.” Idézetek az igazságügyi pszichológus szakértői véleményéből, amelyben a lány élményeinek hitelességét vizsgálta. Két ilyen vélemény is született, egyet az édesanya kért, egyet pedig a nyomozás során a rendőrség rendelt el hivatalból. Mindkét pszichológus egybehangzóan állítja, a lány „által elmondottak hitelesek, élményszerűek, elmondását odaillő érzelmek kísérik. Fantáziálásra (…) utaló jegyeket a vizsgálat nem tárt fel”. A lány azóta is pszichológushoz jár, a trauma feldolgozásában az Eszter Alapítvány munkatársai segítették.

A szexuális erőszak alatt Klára lánya többször rosszul lett, hányt, remegett. H. Zoltán 130 kilós, 190 centi magas, izmos testalkatú férfi, aki az erőszakot megelőzően már korábban is többször molesztálta a lányt. Ezekről a „fogdosásokról”, „pofonokról” azonban nem mert beszélni még az édesanyjának sem. A történtek után Klára és két lánya többet nem ment vissza a saját otthonába. Hivatalosan is elváltak, H. Zoltán azóta új kapcsolatban él egy háromgyerekes asszonnyal, egy követelésbehajtással foglalkozó (nem túl jó hírű - privatkopo.hu) cég tulajdonosa. Klárával közös gyereküket apai jogával élve a láthatások alkalmával rendszeresen elviszi. Ilyenkor a kicsi lány egy teljes napig az apjával van, Klára pedig retteg, mit fog vele tenni az utóbbi időben gyakran drogokat is használó férfi. Az asszony azóta is folyamatosan kap zaklató, veréssel, erőszakkal fenyegető SMS-eket, hangüzeneteket a telefonjára. - A láthatások idején, amikor a volt férjem elviszi vagy hozza a kislányunkat, olyanokat suttog felém, hogy „nem maradt már sok napod hátra”.

Klára a verésekről először 2009. június 23-án tett bejelentést a Gödöllői Rendőrkapitányságon, látleleteit csatolta. Magánindítvánnyal akkor azért nem élt, mert a fér? életveszélyesen megfenyegette. Feljelentést két hónappal később, a lánya ellen elkövetett szexuális zaklatás után tett. Az ügy 18 hónapja tart. Ilyen fenyegető helyzetben jogos a kérdés: mi tart ennyi ideig? Miért kell ennyi időn át rettegniük? Hogy történhet meg, hogy a férfi a mai napig szabadon érintkezhet a volt családtagjaival, akik nem kapnak hatósági védelmet, ráadásul az ötéves kislányt rendszeresen elviheti?

A sértettek jogvédő szervezethez fordultak, mert álláspontjuk szerint a nyomozó hatóság eljárási hibákat vétett, és finoman szólva sem igyekezett, hogy a lehető leghamarabb lezárja az ügyet. Nem tették ezt annak ellenére sem, hogy Klára a saját eszközeivel megpróbálta gyorsítani a nyomozást. Hogy minél gyorsabban haladjon az eljárás, futárral vitette be azokat a lementett és beszkennelt SMS-eket, amelyeket a volt férje az erőszak után küldött neki - ezek önmagukban is bizonyítják a zaklatás tényét.

A rendőrségnél azonban elveszítették az aktát. - Egy hónapig volt náluk a telefonom, de azt még csak be sem kapcsolták - panaszkodik Klára. - Olyanokat mondtak, hogy menjek nyugodtan haza a házunkba a két gyerekkel. Majd, ha baj van, hívjam a 107-et. Hívta már valaki azt a számot a rendőrök közül? Tudják, hogy egy központi szám veszi fel, és még onnan kapcsoltatni kell a gödöllői járőrszolgálatot? Tényleg azt hiszik, hogy vészhelyzetben ez segíthet?

Klára azt is kifogásolta, hogy a nyomozást vezető rendőrnőnek ez volt az első ügye, a családon belüli erőszakkal kapcsolatos ügyek kivizsgálásához szükséges tapasztalat és empátia teljesen hiányzott belőle. „Egy nyomorult papírt sem kaptam hónapokon át a rendőrségtől a nyomozásról. Akárhányszor felhívtam őket, megalázóan beszéltek velem. Így tudtam meg egyáltalán azt is, hogy lezárták a nyomozást és be lehet tekinteni az iratokba. Azt mondták, azért halad lassan az ügy, mert a vizsgáló iskolába jár, és alig van bent.”

(Vajon milyen kapcsolat lehetett a brutális H. Zoltán és a Gödöllői Rendőrkapitányság felelős vezetői között, hogy ennyire „félrekezelték” ezt a rendkívül súlyos bűnügyet? - privatkopo.hu)

Aznap, amikor az asszony és a szexuális erőszakon átesett lány bement a rendőrségre, a sokkos állapotban lévő 18 éves lány első vallomását egy fér? nyomozó vette fel. Klára szeretett volna női nyomozót kérni, de elutasították. Az erőszakra vonatkozó kérdést („történt behatolás?”) az ügyeletes rendőr a teremben várakozó idegenek előtt, hangosan tette fel a lánynak, akit később a nyomozási szakasz során négyszer hallgattak ki, azaz még négyszer mondatták végig vele az átélt borzalmakat. Klára elmondása szerint nem került sor helyszíni szemlére a bejelentés után, pedig a lány a bántalmazás során többször hányt. A rendőrök bizonyítékként foglalhatták volna le azt a törülközőt is, amellyel az elkövető az erőszak után megtörölte magát. Nem tették.

H. Zoltánt csak 2010 februárjában, hat hónappal (!) a történtek után hallgatták ki először. A férfit egyszer sem állították elő, nem vették őrizetbe, nem indítványozták előzetes letartóztatását. Mindössze 30 nap távoltartást rendelt el 2010 nyarán a Gödöllői Városi Bíróság, az olyan SMS-ek miatt is, mint „Még nem félsz eléggé, minden tiporjál szét nyugodtan, egészségedre! De rá fogsz baszni, ne félj. Megkapod, amit megérdemelsz, teszek róla!”.

A Patent Egyesületen keresztül Klára a szakszerűtlen és lassú nyomozás miatt tavaly októberben panasszal élt. Ennek nyomán 2011 januárjában a rendőrség belső vizsgálatot folytatott le. „A vizsgálat során megállapítást nyert, hogy a büntetőeljárás lefolytatása szakszerű, kellően alapos, időszerű és a hatályos jogszabályoknak megfelelő volt. A belső vizsgálat eredményéről a jogvédő szervezeten keresztül a sértett is tájékoztatást nyert” - áll a lapunknak küldött rendőrségi válaszban.

H. Zoltánt a Gödöllői Városi Ügyészség 1 rendbeli súlyos testi sértés, 2 rendbeli kényszerítés, 2 rendbeli személyes szabadság megsértése és 1 rendbeli szemérem elleni erőszak elkövetésének bűntettével vádolja. A többszörösen büntetett előéletű férfi köszöni, jól van, éli világát…

Privát Kopó: Amikor sok évvel ezelőtt Simek Kitty lepuffantotta állatias „nevelőapját”, egy ország szörnyülködött, hogyan fajulhattak odáig a dolgok, hogy a lány kioltotta a brutális férfi életét. Hogyan? Kb. így, ahogy a fentiekben olvasható. Impotens rendőrség, nemtörődöm hatóságok, érzéketlen környezet… Hány halott, hány tönkretett élet kell még, hogy az adófizetők pénzéből fenntartott/eltartott szervek tanult munkatársai azt tegyék végre, amiért az állampolgárok fizetik - és amire, nem mellesleg, törvények kötelezik - őket? Nem jól van ez így. Nagyon nem.

(Fotók: illusztráció)

További friss információk
Ököllel ütötte ismerősét egy fiatalkorú, a sértett súlyos sérülést szenvedett
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Őrizetbe vették a süttői kettős emberölés gyanúsítottját - az egyik áldozat 26 éves öccse követte el a bűncselekményt
Különös kegyetlenséggel végzett az őt pénzelő nagynénjével a 24 éves drogfüggő férfi
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat