Ma: 2020.09.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Elítéltek két tinédzser lányt, akik az iskolában bántalmaztak és megaláztak egy gyereket
Privatkopo.hu 2020.01.09. 8:16:00

Ítéletet hozott a Hajdúszoboszlói Járásbíróság annak a 13 éves, nádudvari fiúnak az ügyében, akit másfél éve vert és alázott meg két tinédzser lány - előbb az általános iskola épületében, majd az intézmény bejáratánál.A két elkövető egyikét - egy 15 éves lányt - társtettesként elkövetett kényszerítés bűntettében, garázdaság vétségében és könnyű testi sértés vétségében találták bűnösnek, ezért két évre próbára bocsátották. Ő az előkészítő ülésen még tagadta, hogy a vádirattal megegyezően követte volna el a bűncselekményt, a tárgyaláson viszont beismerő vallomást tett. 

A másik, 16 éves lányt társtettesként elkövetett kényszerítés bűntette miatt bocsátották 1 év 6 hónap próbára, ő már az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét. Mindkettejük mellé pártfogó felügyeletet is elrendeltek. 

A bírósági közlemény szerint a 15 éves lány először 2018. június 6-án, délelőtt, az általános iskola folyosóján bántalmazta a fiút, mert őt okolta a barátjával való szakítás miatt. Falnak lökte a fiút, majd többször megütötte, megkarmolta a karján, és lábon rúgta. A fiú ellökte magától a lányt, aztán lábon rúgta, aki ettől elesett. 

A lány ezután az osztályterembe is követte a fiút, és hangos szitkozódás közepette bántalmazta őt, és az egyik osztálytársát is lökdösni kezdte. Az egésznek az vetett végett, hogy a többi diák kiküldte a lányt a teremből. 

Tanítás után aztán a lány egy iskolatársával együtt várta a fiút az iskola hátsó bejáratánál, ahol felszólították, hogy kérjen bocsánatot. Ez meg is történt, majd a többi gyerek szeme láttára arra utasították, hogy térdeljen le, és puszilja meg a 15 éves lány lábát. 

A fiú erre sírva fakadt, és félelmében megtette, amire kérték, közben egy diák végig videózott. A lányok aztán nevetve távoztak a helyszínről. 

A bíró szerint ez tanulságos eset volt a lányok számára, és főleg a 15 éves lány esetében látszik, hogy átgondolta az eddigi cselekedeteit és jó irányba változott az élete. A másik lányra viszont büntetőeljárás vár egy másik, hasonló bűncselekmény miatt. 

Az ítélet jogerős, az ügyészség és a vádlottak is tudomásul vették a járásbíróság döntését. 

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Még egy kétszeres gyerekgyilkost sem ítélnek tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre - „enyhítő körülmény” is volt
Cigarettát kért, halálra verték - bűnügyi őrizetben a 20 éves elkövető
Gáz- és riasztófegyverrel lőtt ismerősére - bedrogozva
Ököllel ütötte ismerősét egy fiatalkorú, a sértett súlyos sérülést szenvedett
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat