Ma: 2020.08.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
15 éves „csínytevők” raboltak ki egy férfit a Margit-szigeten - egy doboz kefir volt a zsákmány
HP 2017.05.30. 8:49:00

Vádat emelt az ügyészség azzal a két fiatalkorúval szemben, akik egy futó férfit támadtak meg az értékeiért tavaly ősszel a Margit-szigeten.A vád szerint az elkövetéskor 15 éves fiatalkorú fiúk tavaly október 26-án, éjszaka figyeltek fel a Margit-szigeten egy, a futópályán futó férfira, és megbeszélték, hogy megszerzik az értékeit.

Ezután mindketten kapucnit húztak a fejükre, majd a sértett után eredtek, amikor pedig utolérték, egyikük elgáncsolta és a földre vitte. Amikor megpróbált felállni, mindketten elállták az útját, miközben egyikük egy késsel a kezében felszólította, hogy adja át nekik az értékeit.

A férfi közölte, hogy csak egy kefir van nála, amit a vádlottak felszólítására át is adott. Ezután a fiatalkorúak a telefonját követelték tőle, de a sértett azt mondta, hogy nincs nála telefon. Ezt viszont a támadói nem hitték el neki, ezért ismét megfenyegették, hogy megszurkálják.

A sértett a fenyegetéstől megijedt, és futásnak eredt a Margit-híd irányába, majd ott értesítette a rendőrséget. A rendőrök a fiatalkorú vádlottakat még a szigeten elfogták.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat az ügyben, és a fiatalkorú elkövetők életkorára tekintettel - a rájuk vonatkozó szabályok szerint - javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt a vádiratban.

További friss információk
Ököllel ütötte ismerősét egy fiatalkorú, a sértett súlyos sérülést szenvedett
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Őrizetbe vették a süttői kettős emberölés gyanúsítottját - az egyik áldozat 26 éves öccse követte el a bűncselekményt
Különös kegyetlenséggel végzett az őt pénzelő nagynénjével a 24 éves drogfüggő férfi
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat