Ma: 2020.10.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Másfél év után lezárták a nyomozást az emberrablási ügyben
kemma.hu 2012.09.26. 11:38:00

Tavaly sokakat megdöbbentett, amikor egy törékenynek tűnő oroszlányi asszony azzal állt elő, hogy kocsiba tuszkolták, elrabolták és kirakták az erdőben. Mára vádemelési javaslattal zárták a nyomozást támadói ellen.Egy 2011. március 12-én történt bűncselekmény végére tett pontot az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Két gyanúsítottal szemben él vádemelési javaslattal fegyveres rablás és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt.

Az 52 éves kecskédi asszonyt háza udvarán támadta meg két férfi 2011. március 12-én. A sértett munkába indult volna és épp autójába készült beszállni, mikor az elkövetők hátulról lefogták, fejére zsákot húztak, kezeit összekötötték, majd beültették a személygépkocsi hátsó ülésére és egy Vértessomlóhoz közeli házba vitték. Mikor ellenkezett, megfenyegették, hogy lelövik. A házban lábait is összekötözték, majd elvették tőle a nála lévő 47.000 forintot és mobiltelefonját.

A nő kérdezgette támadóit, miért épp őt választották, mit követett el. Az egyik férfi erre egy 20 évvel ezelőtti sérelmet emlegetett fel. Azt állította, hogy egy régebbi ukrán kapcsolata áll bosszút rajt ily módon. Az asszony nem értett az egészből semmit, hisz soha nem járt a Szovjetunióban és kapcsolata sem volt onnan senkivel. Ezt követően a nő csendben maradt és figyelt. Számolta a kanyarokat, megjegyzett minden apróságot, melyből megtudhatta, merre viszik a rablók.

A házban is úgy lépegetett, hogy megérezze a küszöböket, és ezáltal megtudja, hány szobán át vitték, milyen messze lehet a bejárati ajtó. A házban kis időt töltöttek. Nem sokkal később a sértettet újra autóba ültették, majd egy erdős részre hajtottak vele, ahol magára hagyták. Mielőtt elhajtottak volna, az asszonnyal közölték, hogy autóját megtalálja Tatabányán, az Árpád Hotel előtt. A nőnek sikerült kiszabadítania magát a kötelek közül, majd a Hold fényében eljutott Vértessomlóra, ahol segítséget kért. A rendőrséget tárcsázta egy falubeli telefonjáról.

A nyomozók eleinte hihetetlennek találták a nő történetét, de a helyíni szemle az általa elmondottakat támasztotta alá. Az asszony autóját köröztetni kezdték, de nem csak Magyarországon, hanem Európa szerte. A német rendőrök találták meg két nappal a bűncselekmény elkövetését követően Einsiedlerhof településen, miután közúti ellenőrzés alá vonták a járművet és az abban utazó személyeket. A kocsit egy oroszlányi férfi vezetette, utasa szintén egy Oroszlányban lakó férfi, akiket a német hatóságok elfogtak és őrizetbe vettek.

A nemzetközi elfogatóparancs kiadását követően az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kezdeményezte a két férfi kiadatását, mely 2011. április 28-án megtörtént. Az oroszlányi nyomozók azóta kiderítették, hogy a két férfi a sértett lakókörnyezetében élt huzamosabb ideig, így volt alkalmuk kifigyelni őt. Megtalálták azt a házat is, ahol egy rövid ideig fogva tartották az asszonyt. Az időközben elkészült szakértői vélemények is a nyomozók gyanúját és a sértett által elmondottakat támasztották alá, így az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a büntetőeljárás befejezésével fegyveres rablás bűntettének, valamint aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal él az ügyészségnél.

További friss információk
Már emberölés gyanújával nyomoznak a bári kastélytűz ügyében, amelyben egy budapesti milliárdos életét vesztette
Elgurult a gyógyszer: sodrófával vett elégtételt a megsértett nő
Acélbetétes bakanccsal rugdosta
15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat
Egy 16 éves féleszű levágta magáról a nyomkövetőt, aztán megkéselte a volt jegyesét és annak anyját
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat