Ma: 2020.09.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Húsz éve gyilkolt, most emeltek vádat ellene
nol.hu 2015.01.07. 11:20:00

Húsz év után emeltek vádat egy kettős gyilkossággal gyanúsított férfi ellen, aki még 18 éves korában kirabolt és megölt egy zuglói idős házaspárt. A megszüntetett nyomozás folytatását - új információkra hivatkozva - tavaly rendelték el.Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a 38 éves férfival szemben, aki a vád szerint 1995 májusában meggyilkolt egy 75 év körüli házaspárt.

Az Ibolya Tibor, fővárosi főügyész által jegyzett közlemény szerint a vádlott 1995. május 20-án az általa korábbról ismert házaspár - egy 76 éves férfi és egy 74 éves nő - zuglói családi házában tartózkodott, amikor a fiatal férfi és az idős emberek között vita alakult ki, mivel egy korábbi, pár ezer forintos tartozását a vádlott nem tudta megadni a sértetteknek.

A vita során az elkövető meglökte a 76 éves férfit, aki ennek következtében elesett. Ezután a földön fekvő sértett kezéből kikapta a sétapálcát, és azzal több alkalommal megütötte a férfit a fején, aki ettől eszméletét vesztette. A feleség - a férje védelmére sietve - egy sodrófával támadt a fiatalemberre, aki azonban azt kicsavarta a kezéből, majd többször, nagy erővel lesújtott az asszonyra, aki a bántalmazás következtében szintén a földre zuhant.

A vádlott ekkor elhatározta, hogy megöli és kirabolja az idős házaspárt: a konyhaasztal fiókjából elővett késsel először az eszméletét időközben visszanyerő 76 éves férfit szúrta meg többször, majd ezután egy másik késsel az akkor már menekülni próbáló nőre támadt. Mindkét sértett a helyszínen életét vesztette. A vádlott ezt követően értékeket keresve átkutatta a családi ház minden helyiségét, és onnan különböző tárgyakat, valamint készpénzt tulajdonított el.

A Fővárosi Főügyészség az üggyel kapcsolatban felmerült új információk alapján - erről Ibolya Tibor közleménye nem tartalmaz részleteket - tavaly februárban rendelte el a korábban - az elkövető ismeretlen volta miatt - megszüntetett nyomozás folytatását, amelynek eredményeként a nyomozó hatóság 2014 áprilisában elfogta a vádlottat.

További friss információk
Kirabolt egy idős házaspárt, majd Angliába szökött - hat év elteltével végre fegyházba vágják
20 ezer forintot rabolt a 17 éves „navajonki”, a rendőrök őrizetbe vették
Megütötte, majd elvette a mobiltelefonját
Ismét életveszélyt okozó testi sértés lett a cigarettatarhálás vége
Elhagyott épületben fojtotta meg az élettársát - a BRFK nyomozói befejezték az óbudai emberöléssel gyanúsított férfi ügyét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat