Ma: 2020.09.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Tizennégy év fegyházbüntetést kapott a gyilkos pécsi „anya”
MTI 2013.07.01. 15:17:00

Nem jogerősen tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék hétfőn azt a nőt, aki agyonütötte újszülött gyermekét tavaly, Pécsett.Az eset 2012. augusztus 18-án történt. A 21 éves V. Mária a szülés jeleit érzékelve azzal az ürüggyel, hogy levegőzni indul, elment otthonról, majd egy romos iskolaépület mögött egészséges fiúgyermeknek adott életet. A csecsemőt nem akarta megtartani, ezért egy kővel a fejére sújtott, plédbe csavarta, táskába rakta, és bedobta az épület alagsorába.

V. Mária 2009-ben ismerkedett meg élettárásával, akitől később teherbe esett, ezért mindketten megszakították iskolai tanulmányukat, és összeköltöztek. Az első gyermek születése után a család helyzete rendezett volt, az apját és anyját korán elvesztő nőt befogadták a párjáért és gyermekéért keményen dolgozó férfi hozzátartozói.

A vádlott később újra terhes lett, ezt azonban eltitkolta környezete elől. Bő ruhákban járt, és amikor rákérdeztek, mitől változott meg az alakja, azt mondta: meghízott. Egy idő után azonban a család nőtagjai számára bizonyossá vált, hogy babát vár, ezért követelték, hogy forduljon orvoshoz, de V. Mária még ekkor is tagadott, illetve azt állította, volt vizsgálaton, nem terhes.

Amikor a gyermek megölése után hazament, erősen vérzett, ezért mentőt hívtak hozzá, az orvosi vizsgálat pedig igazolta, hogy gyermeket hozott a világra. A nő sem a mentőknek, sem a rendőröknek nem volt hajlandó elmondani, hova tette a csecsemőt. A holttestre később keresőkutya talált rá.

A Pécsi Törvényszék Antal Gábor vezette tanácsa V. Máriát előre kitervelten, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek. A bíróság a nőt mellékbüntetésként tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és megszüntette a szülői felügyeleti jogát első, két és fél éves gyermeke felett.

Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

További friss információk
Elgurult a gyógyszer: sodrófával vett elégtételt a megsértett nő
Acélbetétes bakanccsal rugdosta
15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat
Egy 16 éves féleszű levágta magáról a nyomkövetőt, aztán megkéselte a volt jegyesét és annak anyját
Kirabolt egy idős házaspárt, majd Angliába szökött - hat év elteltével végre fegyházba vágják
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat