Ma: 2020.06.04. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Gyermekeik előtt verte rendszeresen az élettársát az alkoholista vadember
Privatkopo.hu 2020.04.03. 14:15:00

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki évek óta agresszív módon viselkedett az élettársával, ami miatt a szomszédok petíciót nyújtottak be az önkormányzathoz a bérlakásból való eltávolítása iránt. A bántalmazó jelenleg is letartóztatásban van.A vádirat szerint a férfi Hódmezővásárhelyen, egy önkormányzati bérlakásban élt élettársával, és négy közös, valamint egy közösen nevelt kiskorú gyermekükkel együtt. A vádlott rendszeres alkoholfogyasztásából is adódóan 2016 tavaszától napi rendszerességgel, a gyermekeik előtt vitatkozott az élettársával, berendezési tárgyakat vert szét, és legalább havonta egyszer megverte, kisebb sérüléseket okozva a sértettnek. A bántalmazások során tenyérrel és ököllel arcon ütötte, földre vagy az ágyra lökte a nőt, többször a karját szorongatta, de volt, hogy késsel fenyegetőzött, vagy baltát állított több alkalommal a szekrénybe. Előfordult, hogy a vádlott baseball ütővel hadonászott, vagy a televíziót dobta ki az udvarra trágár, emberi méltóságot megalázó szavak kiabálása mellett.

A gyermekek ezeket látva, hallva sírtak, bezárkóztak a szomszéd szobába, éjszaka nem tudtak elaludni, egyikük a családsegítő szolgálat javaslatára kollégiumba került, mert vádlott magatartása akadályozta őt a tanulásban.

A vádlott agresszív, másokat is zavaró magatartása miatt a szomszédok petícióval fordultak az önkormányzathoz 2018. év végén azért, hogy a férfit távolítsák el a lakásból. Az önkormányzat felszólítására a vádlott a lakást elhagyta, de személyes tárgyait nem vitte el, oda rendszeresen visszajárt, sokszor a sértett akarata ellenére és agresszív, bántalmazó magatartásával továbbra sem hagyott fel.

A sértett emiatt előbb a gyermekkel való kapcsolattartás szabályozását kezdeményezte a bíróságnál, majd megszakította a vádlottal az élettársi kapcsolatot, és elköltözött. A vádlott a kapcsolattartásra kijelölt időpontokat vagy nem tartotta be, vagy azokon ittasan jelent meg, agresszíven viselkedett, akadályozva a gyermekeket a tanulásban, a pihenésben. Előfordult, hogy többször ittasan verte élettársa lakásának ajtaját, vagy erőszakkal, a sértettet félrelökve, a használati tárgyakat összetörve, a sértettnek sérülést okozva ment be az ingatlanba, ami miatt rendőrt kellett hívni.

A vádlott cselekményei miatt indult büntetőeljárásban elrendelt távoltartás hatálya alatt is előfordult, hogy ittasan, erőszakkal bement sértett lakásába, a készételt megette, és csak a rendőrök érkezése miatt ment el onnan. Mindezeken túlmenően egyetlen kiskorú fiúgyermeküket rendszeresen, havonta megpofozta, megalázó, becsmérlő kifejezésekkel illette, lánygyermekeiket is útszéli stílusban gyalázta.

A vádlott a cselekményeivel a gyermekek pszichés fejlődését súlyos mértékben traumatizálta, valamint súlyosan veszélyeztette a kiskorúak értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését.

A férfival szemben az ügyészség kiskorú veszélyeztetése, testi sértés, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak, valamint magánlaksértés miatt emelt vádat. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

További friss információk
Dróthurokkal fojtotta meg feleségét és kutyáját egy zalaegerszegi férfi, de önmagával már nem volt képes végezni
Péniszét mutogatva szidalmazta haragosát, majd az utcán csapott össze két család - „navajonkik”?
Megöléssel, torka elvágásával fenyegették a 80 éves, gondozásra szoruló nénit
Készülődik a börtönutánpótlás: 15 éves fiúból, ugyancsak 15 éves lányból és 12 éves fiúból álló trió rabolt Miskolcon
Megkéseltek két embert Gyulán, egyikük életét vesztette
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat