Ma: 2019.09.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Nagy szerencse, hogy nincs cigánybűnözés: agyonverték a 81 éves nénit a „mozdonyszőkék” - de persze nem akartak ölni
Privatkopo.hu 2019.02.07. 6:52:00

Életfogytiglani szabadságvesztést kért az ügyészség arra a három „férfira”, akiket azzal vádolnak, hogy 2017-ben agyonvertek egy idős nénit, Göncruszkán. A vádlottak éjszaka törtek rá a 81 éves asszonyra, hogy a megtakarított pénzét elvegyék. A nő a rablás közben felébredt, és rendőrt akart hívni, de a támadók többször megütötték, összerugdosták, majd aranyat és egy tévét zsákmányolva magára hagyták. Az néni néhány nap múlva a kórházban meghalt.Az elkövetőket 2017 szeptemberében fogták el a rendőrök.

A vád szerint tudták, hogy a közelükben élő idős nőnél nagyobb pénzösszeg lehet, ezért eltervezték, hogy betörnek hozzá. Éjszaka feltörték a zárat, és míg egyikük az előszobában figyelt, társai értékek után kutattak. A zajra felébredt a néni, és kérdőre vonta a betörőket. Erre egyikük ököllel megütötte, amitől a nő a földre esett. Ott tovább bántalmazták a védekezésre képtelen asszonyt, levették a nyakláncát és a fülbevalóját, majd otthagyták. A pénzt nem találták meg, az aranyak mellett egy tévét zsákmányoltak. A nénire másnap találtak rá a rokonai, akik mentőt hívtak hozzá. A 81 éves nő öt nap múlva meghalt a kórházban.

Az ügyészség nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolja a három „férfit”.

„Eshetőleges szándékkal megállapítható az emberölés megvalósítása, mert aki ennyi alkalommal üt meg ilyen erővel, ennyi sérülést okozva egy 81 éves asszonyt, az az átlagos műveltség szintjén is nyilvánvalóan felfogta, hogy mit tesz" - mondta Jogg Zsolt ügyész.

Az elsőrendű vádlott a tárgyalások során végig tagadta bűnösségét, azt mondta, ott sem volt a betörésnél. „Ártatlanul vagyok itt, mert én nem voltam sehol. Én semmiről nem tudok semmit, ezért nem tudom magamat védeni” - hazudta a vádlott.

A másod- és harmadrendű vádlott azonban részleges beismerő vallomást tett. Ők azzal védekeznek, hogy nem akartak ölni.

„Ez nem volt kitervelve, hogy bemenjünk, és hogy meg lesz ölve az öregasszony, mert ilyen nem volt” - mondta egyikük. „Ez egy besurranásnak indult, tisztelt bírónő, hétszer, pontosabban hatszor voltam elítélve besurranásokért. Mindig leültem a büntetésemet, kész. De legyenek szívesek beleírni azt, hogy nem volt erőszakos bűncselekményem, hat alkalommal sima besurranások voltak.”

Az ügyészség mindhárom vádlott esetében életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott, ahonnan legkorábban 25 év múlva szabadulhatnának - feltételesen.

További friss információk
Garázdaság és testi sértés miatt vették őrizetbe a cigányt
Taxis segítségével akart drogot értékesíteni, de a „vevő” fegyverrel érkezett és ingyen vitte az ecstasyt
Autóval nekimentek, megverték és pénzt követeltek egy idős sofőrtől
Gyorsra vette az udvarlást a „nyóckeres” cigány
Márk nem szólt egy szót sem, csak ütött és rúgott
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat