Ma: 2020.09.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Turistákat raboltak ki a Gellért-hegyen
HP 2017.06.07. 12:10:00
Vádat emelt az ügyészség egy fiatalokból álló társaság négy tagja ellen, akik lengyel és kínai turistákat, illetve két magyar férfit is kiraboltak Budapesten, a Gellért-hegyen.

A vádirat szerint a vádlottak - egy 16 éves fiatalkorú, egy 23 éves férfi, valamint nő bűntársaik, akik közül az egyik 20, a másik 18 éves - 2016. szeptember elején előzetesen megállapodtak abban, hogy pénzszerzés érdekében rablásokat követnek el. Helyszínül a Gellért-hegyet választották, tekintettel arra, hogy annak természeti adottságainál fogva, a sziklás, bokros részeken a járókelők kevésbé észlelhetik a támadásokat.

Az elkövetéshez a fiatalkorú egy gáz- és riasztópisztolyt, míg férfi társa egy zsebkést vett magához. Abban is megállapodtak, hogy a bűncselekményt a fiatalkorú és férfi társa hajtja végre, míg ezalatt a két nő szerepe a figyelés lesz.

A fenti módon a vádlottak a vád szerint 2016. szeptember 6. és szeptember 21. között - négyük közül változó részvétellel - két kínai, illetve egy lengyel turistát, és két magyar férfit is kiraboltak; a náluk lévő fegyverrel, valamint késsel fenyegetve tőlük telefont, fényképezőgépet, készpénzt tulajdonítottak el.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség az ügyben fegyveresen, felfegyverkezve, csoportosan és bűnszövetségben elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat, amely bűncselekmény büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, míg a fiatalkorú elkövető esetében a szabadságvesztés tartama öt évig terjedhet.

További friss információk
Elgurult a gyógyszer: sodrófával vett elégtételt a megsértett nő
Acélbetétes bakanccsal rugdosta
15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat
Egy 16 éves féleszű levágta magáról a nyomkövetőt, aztán megkéselte a volt jegyesét és annak anyját
Kirabolt egy idős házaspárt, majd Angliába szökött - hat év elteltével végre fegyházba vágják
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat