Ma: 2020.08.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Feladta magát a fóti gyilkos
MTI 2011.03.26.

Feladta magát a fóti kettős gyilkossággal alaposan gyanúsítható P. Tibor Ferenc pénteken kora délután - közölte a rendőrség az MTI-vel.Kovács Viktória szóvivő elmondta, hogy P. Tibor Ferenc - aki egy fóti családi házban nagy valószínűséggel megölte korábbi élettársát és annak édesanyját - pénteken kora délután ügyvédje társaságában bement a rendőrség budapesti, Teve utcai székházába, és feladta magát. A férfit azonnal őrizetbe vették, kihallgatása jelenleg is folyik.

A szóvivő nem közölte, hogy pontosan mi motiválhatta a 34 éves fiatalembert erre a lépésre, úgy fogalmazott: a döntés a forró nyomon történt üldözés eredményének tudható be. P. Tibor Ferencet több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség, őrizetbe vételével egyidejűleg kezdeményezték az ügyészségnél, hogy rendeljék el a férfi előzetes letartóztatását - mondta Kovács Viktória.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerda este tudatta, hogy kettős gyilkosság történt Fóton, s nagy erőkkel keresik a vélt elkövetőt: Pelády Tibor Ferenc 34 éves budapesti lakost, akiről csütörtökön több fotót és részletes személyleírást is közzétett honlapján a rendőrség. Azt is lehetett tudni, hogy a férfi egy LUH-405 rendszámú, szürke Nissan Qashqai típusú autóval közlekedik. A kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjét forró nyomon üldözték, elfogatóparancsot adtak ki ellene, miközben a megadott telefonszámokon lakossági bejelentéseket is vártak.

Pelády szerda délután levélben hozta a rendőrség tudomására, hogy egy csecsemőt hagyott egy fóti családi házban, de arról, hogyan juttatta el a levelet a rendőrségre, és abban mit írt még, a szóvivő nem mondott részleteket.

A nyomozók azonnal a helyszínre mentek, s meg is találták a majdnem kiszáradt csecsemőt (a férfi kislányát), akit egy fővárosi kórházba szállítottak. A fóti házban két holttestet is találtak: a férfi 39 éves volt élettársa és a nő 76 éves édesanyja súlyos bántalmazás következtében vesztette életét. Mint később kiderült, a feltételezett elkövető és a 39 éves nő együttéléséből született a gyilkosság helyszínén épségben hagyott kislány.

Egyes sajtóértesülések szerint Pelády Tibor Ferenc régebben az idegenlégióban szolgált, ám ezt az információt a rendőrségi szóvivő nem erősítette meg, mint ahogy azt sem, hogy a brutális tett kiváltó oka szerelemféltés lett volna.

További friss információk
Ököllel ütötte ismerősét egy fiatalkorú, a sértett súlyos sérülést szenvedett
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Őrizetbe vették a süttői kettős emberölés gyanúsítottját - az egyik áldozat 26 éves öccse követte el a bűncselekményt
Különös kegyetlenséggel végzett az őt pénzelő nagynénjével a 24 éves drogfüggő férfi
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat