Ma: 2020.08.30. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Hét évet kapott a „fiatal baloldali” bankrabló
baon.hu 2012.03.07. 8:21:00

Fegyveres bankrablásért ítélték 7 évi fegyházbüntetésre Fodor Andrást, az egykor Fiatal Baloldal elnevezéssel működő szervezet kecskeméti elnökségi tagját. Bűntársa is 7 évi fegyházbüntetést kapott: Fodor András enyhítésért, az eljárásban mindvégig ártatlanságát hangoztató bűntársa pedig felmentésért fellebbezett a hétfő délutáni döntés után.Magyarországon 2009-ben fegyveresen bankot rabolt, ebben az időben kokaint is szívott, majd 2010-ben Ausztriában ült csalás vádjával a Fiatal Baloldal korábbi kecskeméti elnökségi tagja. Fodor András beismerő vallomást tett.

Eszerint 2009. szeptember 11-én az ágasegyházi Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetben egy riasztópisztollyal az egyik alkalmazottat arra kényszerítette, hogy átadja a kasszában lévő pénzt. A másodrendű vádlott eközben az épület előtt várakozott. A megszerzett 1 millió 732 ezer forinttal elmenekültek. A pénz a mai napig nem került elő: a vádlott ex-politikus azt állítja, hogy a rablás után két nappal Budapesten a bűntársával eljátékgépezték.

Az egykori baloldali politikus elmondta, hogy ő és a bűntársa is kábítószereztek korábban. Több alkalommal kokaint szívtak, amit Budapesten vásároltak. Állítása szerint ez volt az oka annak, hogy bűntársa - akinek műszaki üzlete volt Kecskemét belvárosában - eladósodott. Eközben ő is megszorult anyagilag, ezért egy helvéciai uzsorástól hitelt vett fel. Ebben a helyzetben már csak egyetlen kiutat láttak maguk előtt. Úgy gondolták, kirabolnak egy bankot. Fodor András nem sokkal a bűncselekmény elkövetése után bement a kecskeméti rendőrségre, ahol az egész bankrablási történetet elmondta. Azt állította azonban, hogy ő nem vett részt ebben, csak hallomásból tud róla. Egyúttal megnevezte a nyomozóknak a barátját.

A férfit, a per másodrendű vádlottját ezután kommandósok fogták el, majd néhány napon belül kiderült, hogy Fodor csak részben mondott igazat. Nem csupán csak tudott a bűncselekményről, hanem tevékenyen részt is vett benne. Ezután őt is őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték, de 2010-ben az előzetes fogva tartásból kiengedték. Ezt követően ment Ausztriába, ahol újabb bűncselekményt követett el. Elfogása után kiadták a magyar hatóságoknak, ahol most ítéletet hozott az ügyben dr. Piegel Zsolt bíró, aki szerint mindkét férfi résztvevője volt a bűncselekménynek, ezért egyaránt 7-7 évi fegyházbüntetést kaptak. A bankból elvitt 1 millió 732 ezer forintot közösen kell megfizetniük, és a több százezer forintos perköltséget is ők állják.

Mivel dr. Lakosné dr. András Ildikó ügyésznő súlyosbításért, a vádlottak pedig enyhítésért, illetve felmentésért fellebbeztek, ezért másodfokon a Szegedi Ítélőtábla elé kerül az ágasegyházi bankrablás ügye. Addig mindkét vádlott előzetes letartóztatásban marad.

További friss információk
Ököllel ütötte ismerősét egy fiatalkorú, a sértett súlyos sérülést szenvedett
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Őrizetbe vették a süttői kettős emberölés gyanúsítottját - az egyik áldozat 26 éves öccse követte el a bűncselekményt
Különös kegyetlenséggel végzett az őt pénzelő nagynénjével a 24 éves drogfüggő férfi
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat