Ma: 2020.09.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Félholtra vertek egy férfit - csak felfüggesztettet kaptak a brutális cigányok
BMH 2011.10.13. 12:53:00

Az első és másodrendű vádlott büntetését is enyhítette a Szegedi Ítélőtábla. A fiú és apja egy férfit vert össze, miután az felemlegette a származásukat és azt, hogy korábban szintén megverték - írja a Békés Megyei Hírlap.Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa az életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt L. Róbert és társa ellen indított büntetőügyben a Békés Megyei Bíróság I. fokon meghozott ítéletét.

Az I. rendű vádlott L. Róberttel szemben a közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását mellőzte a bíróság, és a 2 év szabadságvesztés végrehajtását 4 évre felfüggesztette.

L. István II. rendű vádlott cselekményét nem társtettesként elkövetett életveszélyt okozó, hanem társtettesként elkövetett súlyos testi sértésnek minősítette, és büntetését 80 napi tétel pénzbüntetésre enyhítette. A pénzbüntetés egy napi tételének összegét 2.500 forintban határozta meg a táblabíróság, az így kiszabott 200.000 forint pénzbüntetést a vádlott 10 havi részletben fizetheti meg. Egy havi részlet elmulasztása esetén a pénzbüntetést, vagy annak még meg nem fizetett részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni. Átváltoztatás esetén egy napi tétel helyébe egy nap szabadságvesztés lép.

Az ítélet indoklásakor elhangzott, hogy az I. fokú ítélet enyhítésére azért került sor, mert az I. rendű vádlott fiatal felnőtt, eddig még nem került összeütközésbe a törvénnyel, a cselekményében sértetti közrehatás is szerepet játszott, "és tettét nem olyan durva módon követte el, hogy a büntetés célját csak végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásával érhetné el". A II. rendű vádlott estében a cselekmény minősítésének változása indokolta a büntetés mérséklését.

További friss információk
Ismét életveszélyt okozó testi sértés lett a cigarettatarhálás vége
Elhagyott épületben fojtotta meg az élettársát - a BRFK nyomozói befejezték az óbudai emberöléssel gyanúsított férfi ügyét
„Mikor döglesz már meg, te rohadék?” - üvöltötte a férfi a feleségének, majd forró ételt öntött a fejére
Pisztollyal fenyegetőzött és ütött egy 26 éves férfi
Prostituáltakat futtattak a cigányok - a bevételt elvették a lányoktól, abból fedezték saját életvitelüket
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat