Ma: 2020.10.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Fejbe rúgta támadóját - felfüggesztett börtönt kapott
sonline.hu 2012.02.22. 10:08:00

Egy év tíz hónap, négy esztendőre felfüggesztett börtönre ítélte a Kaposvári Törvényszék azt a barcsi férfit, aki úgy rúgott meg egy kötözködő részeget, hogy az elesett, beverte a fejét, s majdnem belehalt sérüléseibe.A 22 éves barcsi fiatal tavalyelőtt decemberben egy presszóban iszogatott, amikor a részeg sértett belekötött. A vádlott pofonvágta, majd kiment a parkolóba. Miután visszajött, leült a bárpulthoz, ekkor a sértett hátulról átfogta a nyakát, s egy bicskát szorított hozzá. A fiatalember eltolta a kezét, s a vád szerint kétszer-háromszor pofon ütötte. A dulakodás közben a földre estek, majd a vádlott felállt, s megrugdosta támadóját, aki még mindig a kezében fogta a bicskát, melyet végül a többi vendég csavart ki a kezéből. Lefogták a fiatalembert is, eközben részeg támadója kiment a parkolóba. Amint elengedték a vádlott utánament, s amikor utolérte arcon vágta és fejbe rúgta, mire a sértett hanyatt esett, beverte a fejét egy beton térkőbe: koponyatörést és agysérülést szenvedett, maradandó fogyatékosságként pedig látótér-kiesés maradt fenn nála.

A megyei főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a barcsi fiatal ellen, aki a már a rendőrségi kihallgatása során beismerte bűnösségét. Az is kiderült, hogy az eset után háromszázezer forint kártérítést fizetett támadójának - aki amúgy az eset kapcsán garázdaságért egy év felfüggesztett börtönt kapott -, akit azóta is támogat. A bíróság ezt enyhítő körülményként vette figyelembe, ezért végül felfüggesztett börtönre ítélte a 22 éves barcsi férfit. Aki védőjével egyetemben tudomásul vette az ítéletet, amely ellen - letöltendő szabadságvesztés kiszabásáért - az ügyészség fellebbezett. Az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Már emberölés gyanújával nyomoznak a bári kastélytűz ügyében, amelyben egy budapesti milliárdos életét vesztette
Elgurult a gyógyszer: sodrófával vett elégtételt a megsértett nő
Acélbetétes bakanccsal rugdosta
15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat
Egy 16 éves féleszű levágta magáról a nyomkövetőt, aztán megkéselte a volt jegyesét és annak anyját
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat