Ma: 2020.10.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Megpróbálta elvenni egy rendőr fegyverét egy 24 éves férfi az egyik budapesti autóbusz-pályaudvarnál
Privatkopo.hu 2020.10.06. 12:17:00

A bíróság elrendelte egy férfi letartóztatását, aki pénteken, egy budapesti autóbusz-pályaudvarnál megpróbálta megszerezni egy rendőrjárőr szolgálati fegyverét. A gyanúsított tagadja, hogy rendőrök életét akarta kioltani.A megalapozott gyanú szerint egy fiatal férfi 2020. október 2-án, 15 óra körül, egy budapesti bevásárlóközpontnál lévő autóbusz pályaudvaron a rendőrségi jármű takarásában megközelítette a Készenléti Rendőrség állományába tartozó rendőröket. Ezt követően az elkövető a neki háttal álló egyik rendőr mögé lépett, és ráfogott az őrmester nadrágszíjára erősített tokban lévő szolgálati lőfegyver markolatrészére, és azt megpróbálta elvenni.

A rendőr a mozdulatot észlelve megakadályozta, hogy a férfi elvegye tőle a fegyvert annak ellenére, hogy az elkövető azt több alkalommal is megpróbálta kirántani a tokjából. A helyszínen tartózkodó négy rendőr azonnal a kollégájuk segítségére sietett és a férfit megbilincselték.

A nyomozó főügyészség gyanúja szerint a 24 éves férfi célja a szolgálati lőfegyver és az abban lévő 14 darab lőszer megszerzésével az volt, hogy azzal a szolgálati gépkocsinál várakozó rendőröket megölje.

A Központi Nyomozó Főügyészség készenlétes ügyésze elrendelte az elkövető őrizetét, és emberölés előkészületének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás ellen. A gyanúsított elismerte, hogy meg akarta szerezni a rendőr fegyverét, azt azonban tagadta, hogy meg akarta volna ölni őket.

Az illetékes bíróság 2020. október 5-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedésről szóló végzést az eljárás valamennyi szereplője tudomásul vette.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

További friss információk
Meg akarta fojtani a feleségét
Letartóztatásban a szombathelyi fegyveres rablás felbujtója
10 percen belül elfogták az oroszlányi telefonrablót
Nyomozók várták a pénzátadásra érkező zsaroló uzsorást
A szokásos: cigarettát kért a feleslegesen született, mivel nem kapott, veréssel fenyegetőzött
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat