Ma: 2020.09.03. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Elfogták a „sokkolós” pénzváltó rablót
Privatkopo.hu 2019.10.28. 10:56:00

A férfit pár perccel azután fogták el a rendőrök, hogy megkísérelt kirabolni egy újabb pénzváltót. Az elkövetőt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként kihallgatták és - őrizetbe vétele mellett - előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.Egy középkorú férfi ment be 2019. szeptember 24-én egy Bajcsy-Zsilinszky úti pénzváltóba, ahol egy sokkolóval megtámadta a 72 éves alkalmazottat, a kasszából kivett több millió forintot és elmenekült a helyszínről. A rendőrség elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen, akiről jó minőségű térfigyelőkamera felvétel készült.

Az eset után egy hónappal egy Andrássy úti pénzváltóból érkezett riasztás a rendőrségre, ahol egy ismeretlen férfi 2019. október 27-én, reggel szintén egy elektromos sokkolóval fenyegette meg az üzletet nyitó alkalmazottat, akit a nyomaték kedvéért többször meg is ütött. A nő megnyomta a pánikriasztót, a támadó ekkor pénz nélkül elfutott a helyszínről, azonban két járókelő látta az esetet és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a feltételezett elkövetőt.

A terézvárosi rendőrök percek alatt a helyszínre értek és elfogták a 49 éves budapesti M. Tamást, aki menekülés közben eldobta a sokkolót, amit a nyomozók megtaláltak. A férfi előállításakor kiderült, hogy korábban a gyanú szerint ő rabolta ki a Bajcsy-Zsilinszky úti pénzváltót is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Rablási Osztálya a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Gáz- és riasztófegyverrel lőtt ismerősére - bedrogozva
Ököllel ütötte ismerősét egy fiatalkorú, a sértett súlyos sérülést szenvedett
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Őrizetbe vették a süttői kettős emberölés gyanúsítottját - az egyik áldozat 26 éves öccse követte el a bűncselekményt
Különös kegyetlenséggel végzett az őt pénzelő nagynénjével a 24 éves drogfüggő férfi
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat