Ma: 2020.08.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Rács mögött a dorogi uzsorás: 50 ezerért 900 ezret kaszált
police.hu 2011.10.04. 9:01:00

Újabb uzsorás került rács mögé - ezúttal Dorogon. Egy 47 éves nagysápi férfi került előzetes letartóztatásba, miután 100-200-szoros kamatra adott pénzt olyan embereknek, akiknek a mindennapi élelem előteremtése is problémát okozott.Egy falubeli asszony elégelte meg a férfi zsarnokoskodását. A nő még 2008-ban kért kölcsön 50.000 forintot. Lányának akart ballagási ajándékot vásárolni, de a havi 60.000 forintos kereset a mindennapi megélhetéshez is épphogy elegendő volt. A férfi készséges volt, havi 24.000 forintos kamatra át is adta az 50.000 forintot.

Az asszony 2010 februárjáig fizetette a havi 24.000 forintot, majd kölcsönadója minden szó nélkül felemelte a kamatot 39.000 forintra. Az asszony nem tehetett mást, fizetett, de egy idő után már nem tudta előteremteni a havi törlesztő részletet. A fizetésképtelenséget életellenes fenyegetések sora követte, így az asszony, amint volt egy kis pénze, fizetett. 2011 márciusáig a kölcsön kapott 50.000 forintért már 866.000 forintot törlesztett vissza. Hasonlóképp járt egy másik nagysápi asszony is, aki a kölcsön kért 40.000 forint fejébe 24.000 forintos havi kamattal számolva végül 328.000 forintot fizetett vissza az uzsorásnak.

Egy életre megtanulta a leckét egy szintén nagysápi asszony, akit 3 évvel ezelőtt tévesztett meg a gyanúsított. Ő szintén kölcsönért fordult a férfihoz. Gyógyszerre kellett volna a pénz, 10.000 forintra volt szüksége, melyet meg is kapott - 10.000 forintos kamatra. Az asszony visszafizette a kölcsönt és az uzsorakamatot, de pár hónap múlva ismét megszorult. A férfi mindig adott, akárhányszor kért tőle pénzt az asszony. A haszon busás volt, a hitel dupláját kellett visszafizetnie a sértettnek.

2008 decemberében a gyanúsított új módszerhez folyamodott. Elhitette a nővel, hogy kedvező feltételek mellett banki hitelt szerez a számára. Mielőtt elmentek volna a bankba, a férfi mindenféle papírt tolt a nő elé aláírásra, aki tekintettel arra, hogy írni olvasni nem tud, csak a nevét tudja aláírni, nem kérdezett, minden papírra oda írta a nevét. A bankban is hasonló szituáció játszódott le pár nappal később. Papírok, aláírások, majd pénz egy borítékban, melyről később derült ki, hogy tizede a felvett összegnek. Az asszony 1 millió 264 ezer forint személyi kölcsönt vett fel tudta nélkül, de a férfi ebből csak 300.000 forintot adott oda neki. A hitelt a mai napig fizeti az asszony.

A nagysápi férfit 5 rendbeli uzsora-bűncselekmény, valamint 2 rendbeli súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt vette őrizetbe a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.   

További friss információk
Ököllel ütötte ismerősét egy fiatalkorú, a sértett súlyos sérülést szenvedett
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Őrizetbe vették a süttői kettős emberölés gyanúsítottját - az egyik áldozat 26 éves öccse követte el a bűncselekményt
Különös kegyetlenséggel végzett az őt pénzelő nagynénjével a 24 éves drogfüggő férfi
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat