Ma: 2020.10.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Ők sem hiába születtek: cigánytestvérek végezték ki a 89 éves bácsit - a legfiatalabb 12 éves volt
szoljon.hu 2011.10.05. 11:14:00

Kedden megkezdődött a Gy. testvérek büntetőpere a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróságon. A jászberényi Neszűrben élő három fivér még 2010. június 4-én ölte meg Szelei úti otthonában a 89 esztendős B. Sándort.A tárgyalássorozaton a vádlottak padján csupán ketten ülnek, mivel a testvérek legfiatalabbika mindössze 12 (!) éves volt a gyilkosság idején. Azóta a gyermekkorú Gy. Dávid - információink szerint - állami gondozásba került.

A vádirat szerint az elkövetők „csupán” rabolni indultak a bácsihoz. A büntetett előéletű - apját is megkéselte már -, alacsony iskolai végzettségű, segélyből és lopásból élő elsőrendű vádlott, Gy. Béla 2010. június 3-án készpénzre váltotta a korábbi lopásaiból származó értékeket. A könnyen jött több tízezer forintot azonban rövid időn belül elitta és eljátékgépezte - ebben segítségére voltak az öccsei is -, így 4-ére már ki is ürült a zsebe. Hogy ki volt a felbujtó, nem tudni, hiszen a testvérek egymásra mutogatnak ez ügyben, mindenesetre a gyilkosság éjszakáján valamelyikükben felmerült, hogy a Sanyi bácsihoz kellene betörni. Tudomásuk szerint ugyanis az idős úr Szelei úti házában több millió forint van elrejtve. Tettükhöz kesztyűt is vásároltak, azaz a rablást eltervezték.

A fivérek az idős sértett házához érve beugrottak a kerítésen, befeszítették az ajtót. Mivel a hangokra felébredő bácsi védekezni próbált, s követelésre a pénzét sem adta a három fiatalnak, így azok megpróbálták elhallgattatni az öreget. A két nagyobbik testvér ütötte, rúgta Sanyi bácsit, majd miután az a földre esett, a padlón már csak Béla vette kezelésbe. Míg az első rendű vádlott a sértett mellére térdelve tovább ütötte, fojtogatta őt, addig Gábor és Dávid a milliók után kutakodott a házban. Nem teljesen tisztázódott, mennyi értéket és pénzt találtak és vittek el, mivel mindhárman másképp vallanak a történtekről. Béla nem ismeri el a gyilkosság vádját, szerinte ő „csupán” összeverte és rugdalta az öreget, és a zsákmányolt készpénz mennyiségről sem tud sokat, mivel azt szerinte öccse kezelte. Az sem tisztázott, hogy Gábor mennyi pénzt talált, s vitt el, mivel ő sokáig szökésben volt, s eközben, a rá valló élettársa szerint egy közeli erdőben sok értékkel egy nagy zsákot ásott el. A gyerek Dávid - tapasztalatlansága miatt - korábbi vallomása ez ügyben tűnhet a legőszintébbnek: ő több százezer forint elrablására emlékezik, ám az a mai napig nem került elő. A rablásnak indult bűncselekményből végül emberölés lett. A vádirat szerint Béla ugyanis addig szorította Sanyi bácsi torkát, s addig ütötte a testét, míg a férfi elhalálozott.

A keddi tárgyalás félbeszakadt, ugyanis Gy. Béla a meghallgatása alatt olyan ideges lett, hogy nem tudta vallomását tovább folytatni. Elmondása szerint feszültségére gyógyszert szed, amit e napon nem kapott meg a szolnoki BVI-től. Érdekesség, hogy Béla ellen szökés miatt is eljárás kezdődött.

A bácsi nővérét is meggyilkolták

Tavaly nyáron teljesen megrázta a jászberényieket B. Sándor meggyilkolása. Akkor az idős ember házánál a virágok és mécsesek mellett egy felirat is megjelent, amelyben a helyiek a halálbüntetés visszaállítását követelték. Tragikus halála előtt Sanyi bácsihoz számtalan alkalommal betörtek már, de egyetlenegyszer sem volt elég bizonyíték arra, hogy le is csukják a tetteseket. További borzalom a B. családban, hogy az idős úr néhány utcával messzebb lakó nővére évekkel ezelőtt ugyancsak rablógyilkosság áldozatává vált...

További friss információk
Már emberölés gyanújával nyomoznak a bári kastélytűz ügyében, amelyben egy budapesti milliárdos életét vesztette
Elgurult a gyógyszer: sodrófával vett elégtételt a megsértett nő
Acélbetétes bakanccsal rugdosta
15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat
Egy 16 éves féleszű levágta magáról a nyomkövetőt, aztán megkéselte a volt jegyesét és annak anyját
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat