Ma: 2020.09.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Cigány házaspár: adunk 20 ezret, te adsz érte 189 ezret - ha nem, agyonverünk!
szoljon.hu 2011.09.27. 11:09:00

A rendőrök szeptember 22-én, csütörtökön, őrizetbe vettek Fegyverneken egy házaspárt, akiket többek között uzsora-bűncselekménnyel és zsarolással gyanúsítanak. Mindketten többször voltak már büntetve.Az 50 éves férfi és 38 éves párja, jellemzően készpénzkölcsönt adott nehéz anyagi körülmények közt élő családoknak, amit uzsorakamattal kértek vissza áldozataiktól.

M. D. és élettársa, M. M., nem ismeretlen a hatóságok előtt, mert mindketten büntetett előéletűek már. M. D. például érintett a közelmúlt nagy port kavart, és a sajtóban csak tiszabőiként emlegetett szocpolos csalásában, de korábban volt már büntetve zsarolásért is. Élettársa, M. M., már három alkalommal állt bíróság előtt, csalás, magánokirat-hamisítás és rongálás miatt.

A pár folyamatban lévő, közös korábbi ügye az az eljárás, amelyben a Szolnok Városi Ügyészség 2011. július 11-én vádat emelt kettejük ellen, 5 rendbeli uzsora-bűncselekmény, valamint súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás elkövetése miatt. A cselekményt egy felnőtt és négy gyermek sérelmére követte el a pár - tudtuk meg Balázsné dr. Busku Teréziától, a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől. A történet 2008 elején indult, „sima” uzsorakölcsön-ügyletként: havonta 40 ezer forintot adtak kölcsön a négy gyermekét nevelő szülőnek, és 60 ezret kértek vissza.

2010 őszétől azonban már kevesellték a havi másfélszeres hozamot, és emelték a tétet: elvették a család megélhetését biztosító teljes szociális ellátást. A négy gyerek után ez 189 ezer forintra rúgott havonta. Az utolsó hónapokban a család végképp krízishelyzetbe került: kikapcsolták náluk az áramot, a gyerekek éheztek, és a szülő ruházni sem tudta rendesen a kicsiket. Az M. pár persze, nem nézte tétlenül ezt a helyzetet, és havonta vitt egy-két szatyor élelmet az éhezőknek. Ötven-hatvanezer forintot számoltak fel érte a családnak...

Tavaly november 30-án aztán, amikor a vészhelyzetbe taszított szülő nem adta át nekik az éppen megérkezett gyermekvédelmi támogatást - áll a vádiratban - súlyosan megfenyegették, hogy agyonverik, ha nem fizet. Ezt követően indult nyomozás az ügyben, és született meg júliusban a vádirat.
Az újabb ügyben Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság szeptember 23-án, az ügyészség indítványára, harminc napra elrendelte M. A. és M. D. előzetes letartóztatását.

További friss információk
Kirabolt egy idős házaspárt, majd Angliába szökött - hat év elteltével végre fegyházba vágják
20 ezer forintot rabolt a 17 éves „navajonki”, a rendőrök őrizetbe vették
Megütötte, majd elvette a mobiltelefonját
Ismét életveszélyt okozó testi sértés lett a cigarettatarhálás vége
Elhagyott épületben fojtotta meg az élettársát - a BRFK nyomozói befejezték az óbudai emberöléssel gyanúsított férfi ügyét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat