Ma: 2020.09.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Bántalmazta és csicskáztatta adósát a bükkaranyosi uzsorás
police.hu 2011.10.14. 9:43:00

Szinte rabszolgasorban tartotta és segélyétől is megfosztotta falubelijét az a bükkaranyosi férfi, akit a napokban vettek őrizetbe a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói. Az uzsorabűncselekménnyel, személyi szabadság megsértésével, lőszerrel való visszaéléssel és zsarolással megalapozottan gyanúsítható 45 éves férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.A Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Akció Alosztályának közreműködésével október 6-án megtartott akciójuk során fogták el és vették őrizetbe B.L. 45 éves bükkaranyosi férfit.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított tavaly októbertől kezdve üzletszerűen több bükkaranyosi lakossal, azok rászorult helyzetét kihasználva, olyan különösen aránytalan mértékű ellenszolgáltatást tartalmazó megállapodást kötött, mely alapján részükre havonta, kisebb összegű készpénzt, valamint irreálisan magas áron különböző élelmiszereket adott kölcsön.

Ezen kölcsön adott összegek után nekik havi lebontásban 100%-os kamatot számolt fel, amellyel az egyébként rászoruló személyeket további súlyos nélkülözésnek tette ki. Az elkövető a felgyülemlő tartozás nem teljesítése esetén több személyt is veréssel, illetve családja kiirtásával fenyegetett meg.

A nyomozás adatai szerint a bükkaranyosi uzsorás egy korábban nála dolgozó és ottlakó 41 éves helyi férfit idén januárban autóval lakására hurcolt, személyi szabadságától megfosztott és annak akarata ellenére dolgoztatott, „csicskáztatott”. Ennek érdekében több alkalommal, rendszeresen megverte, megütötte, megpofozta, megrugdosta, valamint jogtalan haszonszerzés végett a részére kiutalt szociális segélyét is saját családja folyószámlára utaltatta. A szinte rabszolgasorban tartott sértettet szökésének megakadályozása végett gyakran az udvarban található csirkeólba zárta.

Az elkövetőnél megtartott házkutatás során különböző engedély nélkül tartott lőszerek kerültek lefoglalásra, így vele szemben lőszerrel való visszaélés miatt is eljárás indult.

A Miskolci Rendőrkapitányság a beszerzett bizonyítékok alapján kezdeményezte a 45 éves bükkaranyosi férfi előzetes letartóztatását, amit ügyészi indítványra a bíróság a napokban elrendelt.

További friss információk
Kirabolt egy idős házaspárt, majd Angliába szökött - hat év elteltével végre fegyházba vágják
20 ezer forintot rabolt a 17 éves „navajonki”, a rendőrök őrizetbe vették
Megütötte, majd elvette a mobiltelefonját
Ismét életveszélyt okozó testi sértés lett a cigarettatarhálás vége
Elhagyott épületben fojtotta meg az élettársát - a BRFK nyomozói befejezték az óbudai emberöléssel gyanúsított férfi ügyét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat