Ma: 2020.06.02. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Vádat emeltek a budapesti majálison késelő banda tagjai ellen
Privatkopo.hu 2019.01.29. 11:15:00

Vádat emeltek a 2017-es, budapesti majálison történt késelés és bántalmazás három gyanúsítottja ellen: a vádlottak, egy korábbi sérelem miatt felfegyverkezve vettek elégtételt a sértetten; a Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés és minősített garázdaság miatt emelt vádat.A vádirat szerint a vádlottak, egy 38, egy 40 és egy 24 éves férfi, rokoni-baráti kapcsolatban állnak egymással. A sértett férfi szintén a vádlottak ismerősi körébe tartozott. A 38 éves férfi és a sértett között egy korábbi büntetőügy miatt haragos viszony alakult ki.

A sértett a családjával 2017. május 1-jén, kora délután, a XIV. kerület, Városligetben megrendezett Majálison tartózkodott. Ekkor megjelent a helyszínen a három vádlott, és a sértettre támadtak, a 38 éves férfi egy késsel, a 40 éves egy boxerrel, a 24 éves pedig egy viperával. A boxert és a viperát használó vádlottak többször megütötték a sértettet, miközben a kést használó vádlott egy alkalommal, a hátán megszúrta haragosát, majd a támadók elmenekültek a helyszínről.

Az egyik elkövető május 2-án, a másik kettő május 4-én jelentkezett a rendőrségen, miután elfogatóparancsot adtak ki ellenük.

A késszúrással a 38 éves férfi életveszélyes sérülést okozott, a sértett életét a szakszerű orvosi ellátás mentette meg. A Fővárosi Főügyészség a 38 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, a másik két férfi ellen csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntettét a törvény 8 évig terjedő, a minősített garázdaságot 3 évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni. 

A vádlottak bűnügyi felügyelet alatt állnak - tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség.

További friss információk
Készülődik a börtönutánpótlás: 15 éves fiúból, ugyancsak 15 éves lányból és 12 éves fiúból álló trió rabolt Miskolcon
Megkéseltek két embert Gyulán, egyikük életét vesztette
Vascsővel akarta „lebeszélni” a bank alkalmazottját, hogy elszállíttassa a lízingelt autót
Kiskorú gyermekük szeme láttára verte meg élettársát
Rablás miatt vették őrizetbe a 22 éves B. Krisztiánt, aki nem ismeretlen a rendőrök előtt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat