Ma: 2018.12.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Brutálisan összeverték az orvost, letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség
HP 2017.11.07. 10:50:00

Vádat emelt a Hatvani Járási Ügyészség egy család három tagjával szemben, akik - hosszúnak találva a várakozási időt - megtámadtak és súlyosan bántalmaztak egy orvost a hatvani kórházban. A vádhatóság végrehajtandó szabadságvesztést kért az elkövetőkre.Az egy családhoz tartozó vádlottak a rokonaikat - egy anyát és kisgyerekét - kísérték el 2017. április 6-án, este a hatvani kórház ügyeletére, mert a baba belázasodott. Az egészségügyi ellátó intézménybe érve a felnőttek a karon ülő kisgyermek azonnali ellátását követelték, ami miatt szóváltásba keveredtek a kórházi dolgozókkal, mivel azok türelemre intették őket.

A csoport tagjai erre az ügyeleti szoba elől átmentek a közeli sürgősségi vizsgáló elé, ahol tovább folytatták a kiabálást. A vizsgálóból kilépett az előtérbe egy orvos, felszólítva a vádlottakat, hogy legyenek csendben, ne zavarják a gyógyítást. Egyúttal megkérte őket arra, hogy várakozzanak az ügyeleti szoba ajtaja előtt, ahová személyesen még el is kalauzolta a felindult embereket.

Nem telt el sok idő, amikor a sürgősségi betegellátást végző orvos azt tapasztalta, hogy a váróban ismét hangoskodás van, ezért újból kiment a folyosóra, ahol a vádlottak annak ellenére veszekedtek az ügyeletes nővérrel, hogy a lázas kisgyermeket az anyja már bevitte a rendelőbe.

Az orvos emelt hangon rendre utasította a zajongó családtagokat, mire azok rátámadtak. Az elsőrendű vádlott két kezével a mellkasánál erőteljesen lökdösni kezdte a sértettet, ami ellen az úgy próbált védekezni, hogy ő is megragadta a férfi ruháját. Erre lépett közbe a támadó fia, a másodrendű vádlott, aki ököllel leütötte az orvost. A földre került sértettet a két férfi ezt követően is tovább bántalmazta, miközben az anya, a III. rendű vádlott lefogta a védekezni próbáló orvos kezeit. Az erőszakos cselekménysorozatnak egy, a váróban tartózkodó beteg vetett véget, a hangoskodásra kiérkező kórházi dolgozók segítségével.

Az orvos a bántalmazás következtében több, köztük 8 napon túl gyógyuló súlyos - szakításos, töréses - sérülést is szenvedett. A Hatvani Járási Ügyészség a három - az előállításukat követően őrizetbe vett - elkövetőt csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés alkalmazására tett indítványt.

További friss információk
Kalapáccsal ütött
Csak a szokásos: balhéztak a cigányok - késsel vettek elégtételt egy „beszólás” miatt
Eszméletlenre verte, majd vízaknába dobta barátnőjét
Angliába ment dolgozni - búcsúzóul még teherbe ejtette a 13 éves nevelt lányát
Férfi álnéven zsarolt a 30 éves nő
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat