Ma: 2020.05.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Edzésben a börtöntöltelék-utánpótlás: késsel rabolt a 15 éves „navajonki”
Privatkopo.hu 2020.05.18. 13:30:00

A Győri Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indítványozta egy 15 éves fiú letartóztatását, aki a múlt héten, pénteken, Győrben, az utcán, késsel fenyegetve, bántalmazással próbálta megszerezni egy kiskorú fiú hangszóróját.A megalapozott gyanú szerint a 15 éves elkövető és 14 éves társa egy győri buszmegállóban figyelt fel a szintén fiatalkorú sértettre, akinél egy olyan 60 000 forint értékű hangszóró volt, amely felkeltette az érdeklődésüket.

A sértettet követni kezdték, vele egy helyi járatú buszon utaztak, majd a sértettet a leszállása után is követték. A fiút utolérve az idősebb elkövető a hangszórót követelve közölte a sértettel, hogy ha a hangszórót nem adja át, akkor megveri, megszúrja őt. Ennek megerősítéseként elővett egy bicskát, azt kinyitotta és marokra fogta. Ekkor a sértett elfutott.

Amikor az idősebb fiú a sértettet utolérte, őt többször ököllel megütötte, nyakát a könyökhajlatába fogta. A bántalmazással akkor hagyott fel, amikor a telefonja kiesett a zsebéből, és lehajolt azt felvenni.

A sértett újra futni kezdett, az elkövető ismét utolérte őt, és kirúgta a kezéből a hangszórót. A további tettlegességet egy oda lépő felnőtt férfi akadályozta meg. Ekkor a bántalmazó elkövető - a sértett zsebéből kiesett 6500 forint értékű fülhallgatót zsebre téve - társával együtt elhagyta a helyszínt.

Az ügyészség a személyi szabadságot korlátozó legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazását a késsel való fenyegetést és tettlegességet is megvalósító elkövetővel szemben a bizonyítás meghiúsításának veszélye és a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta.

További friss információk
Salgótarjáni szórakozóhelyen balhéztak össze
Kirabolták, majd a csalánosba lökték - vádemelés két „c-típusú” fiatalkorúval szemben
18 éves cigány követte el a Deák téri kettős emberölést - egy 21, és egy 16 éves fiatalnak vette el az életét
Bosszút állt a feleségét és barátnőjét elszerető unokaöccsén a 69 éves férfi
Illatszereket rabolt egy „navajonki” Dombóváron
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat