Ma: 2021.01.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Bűnügyi őrizetben egy borsodi „kiccsalád” - rendőrökre támadtak
Privatkopo.hu 2020.11.11. 14:25:00

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást hét személy ellen.2020. november 9-én, este a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság állományába tartozó járőrök szolgálati gépkocsival közlekedtek egy borsodi településen, amikor egy körözés alatt álló férfit észleltek, aki élettársával az utcán sétált.

A rendőrök megállásra szólították fel a 31 éves férfit, aki azonnal menekülni kezdett. Miután a járőrök utolérték a férfit, bilincselése érdekében testi kényszert alkalmaztak vele szemben, azonban ő aktívan ellenállt és próbált szabadulni a rendőrök fogásából. Eközben a helyszínre ért a férfi élettársa, aki a ruházatánál megragadva próbálta lerángatni a rendőrt a földön lévő párjáról és azt követelte, hogy engedjék el.

A rendőri intézkedésről tudomást szereztek az elfogatóparancs hatálya alatt álló férfi családtagjai, akik szintén a helyszínre siettek. Az elfogott személy édesanyja, testvérei és más hozzátartozók az intézkedő rendőröket lökdösni kezdték, a ruházatuknál fogva rángatták őket, és azt akarták elérni, hogy a továbbra is szabadulni próbáló rokonuk el tudjon menekülni.

Végül az egyik rendőr könnyfakasztó sprayt alkalmazott, időközben erősítés is érkezett a helyszínre, így a férfit elfogták és a rendet helyreállították.

A támadás során az elfogott férfi 24 éves élettársa - vérző hámsérülést okozva - megkarmolta az egyik rendőr arcát és a nyakát, ezért a sértett könnyű testi sértés vétségének elkövetése miatt magánindítvánnyal élt a nő ellen.

A nyomozó ügyészség elrendelte valamennyi elkövető őrizetét és csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki őket. A cselekmény jellegére és a gyanúsítottak személyében rejlő társadalomra veszélyességre tekintettel - közülük öten büntetett előéletűek és hatan a szabálysértési nyilvántartásban is szerepelnek - az ügyészség mindegyik gyanúsított vonatkozásában indítványt tesz a letartóztatás elrendelésére.

Az elkövetők terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

További friss információk
Két család csapott össze Kistarcsán - a rendőrök 12 személyt előállítottak
Késsel fenyegette volt párját és annak élettársát egy 66 éves férfi
Orosz verőlegényeket felhasználva fenyegette alkalmazottait egy balatonfüredi bár tulajdonosa
Nem jogerősen 9 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki rátámadt a vele szemben intézkedő rendőrökre, majd később megfélemlített két fiatalt
Elhunyt nőt találtak Salgótarjánban - halált okozó testi sértés gyanújával indult nyomozás
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat