Ma: 2020.06.30. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Csak a szokásos: összebalhézott két cigány család, és persze előkerült a kés
Privatkopo.hu 2020.06.17. 10:30:00

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt.A vádirat szerint a vádlott 2020 januárjában, késő délelőtt, egy borsodi kistelepülésen ismerőse házánál italozott. Amikor a házigazda unokanővére átment a centrifugát kölcsön kérni, unokaöccsének rögtön szóvá tette az italozást és kis erővel pofon ütötte.

A vádlott ezen felháborodott, és hangot adott nemtetszésének, de a nő őt is kis erővel pofon vágta, majd a centrifugát magával vitte és hazament.

A vádlott a történtek miatt megharagudott, és amikor az italozó társa átment az unokatestvéréhez, ő is vele tartott, de előzőleg magához vett egy harminc centiméter pengéjű kést. A háznál a nő élettársa engedte be őket, azonban a vádlott az előszobába érve rögtön felhánytorgatta sérelmeit, majd elővette a kést, és azzal fejen ütötte a férfit. A nő ekkor kitessékelte az udvarra, de a vádlott a kezében a késsel hadonászott, mire a nő élettársa a ház oldalához támasztott lapátot felvette és azzal kikergette a vádlottat az udvarról.

Az utcán a vádlott elkezdte rugdosni a kapuvasat, szitkozódott, és késsel a kezében újra neki támadt a férfinak, aki viszont kiütötte a lábát, és így mindketten a földre estek. Dulakodás közben a vádlott a késsel felületi karcolásokat okozott, többször megvágta a sértettet. Cselekményének az utcán tartózkodók vetettek véget, szétválasztották a két férfit.

A vádlott elfutott a helyszínről, de fél óra múlva már két testvérével érkezett vissza, és azt kiabálta a családnak, hogy menjenek ki hozzájuk, azonban ők bezárkóztak és értesítették a rendőrséget.

A sértett férfi a fején és a hátán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, magánlaksértés és könnyű testi sértés vétség miatt nem terjesztett elő hatályos magánindítványt.

A vádlott által az utcán a sértettel szemben tanúsított erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartás alkalmas volt arra, hogy az ott tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben - aki jelen cselekményét korábban ugyanilyen bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el - börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott, valamint indítványt tett a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtására.

További friss információk
Ököllel ütötte ismerősét egy fiatalkorú, a sértett súlyos sérülést szenvedett
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Őrizetbe vették a süttői kettős emberölés gyanúsítottját - az egyik áldozat 26 éves öccse követte el a bűncselekményt
Különös kegyetlenséggel végzett az őt pénzelő nagynénjével a 24 éves drogfüggő férfi
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat