Ma: 2020.08.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Baseballütővel vágta fejbe a szeretője férjét, 7 év szabadságvesztésre ítélték
Privatkopo.hu 2020.01.29. 4:59:00

Jogerősen 7 év szabadságvesztésre ítélték kedden azt a Zala megyei férfit, aki életveszélyes sérüléseket okozott szeretője férjének, amikor azt egy baseballütővel fejbe vágta. A Pécsi Ítélőtábla másodfokon meghozott határozatával az ügyészi indítványnak megfelelően súlyosította a Zalaegerszegi Törvényszék korábbi, a férfira 6 éves szabadságvesztést kiszabó ítéletét - közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség.Az eset 2017 júliusában történt a Zala megyei Borsfán, miután a nő - a férjét elhagyva - az anyjával együtt élő szeretőjéhez költözött. A férj és a szerető között feszült viszony alakult ki, telefonon üzengettek egymásnak. A férj egyszer az ismerőseit vitte autóval, és amikor a településen meglátta a felesége szeretőjét, megállt, és szóvá tette az üzenetváltásokat. A vita dulakodásig fajult, majd a szerető baseballütővel fejbe vágta a férjet, aki életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

A dulakodásba a szerető anyja is beavatkozott: a kocsival időközben elinduló, majd újból megálló férj után téglát dobott, betörve az autó hátsó ablakát.

A vádlottak ezután megállapodtak abban, hogy a sérülést okozó többszörösen büntetett férfi helyett az anya testvére vállalja magára a bűncselekményt, míg a kocsi hátsó szélvédőjének betörését az anya 14 év alatti másik fia fogja magára vállalni. A férfi és anyja az eljárás során ennek megfelelően hamis vallomásokat tettek.

A vádlott férfi nem először hazudott a hatóságoknak: 2016 szeptemberében a letenyei rendőrőrsön tett valótlan bejelentése miatt egy falubeli férfit autólopás gyanúja miatt hallgattak ki. Emellett 2017 áprilisában az őrsön járőrként dolgozó rendőrt is megfenyegette a háza felgyújtásával.

A férfit a bíróság életveszélyt okozó testi sértés, hamis vád és zaklatás miatt 7 év szabadságvesztésre ítélte, és szintén 7 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Az anyját a közlekedés biztonsága elleni bűntett, hamis vád és kiskorú veszélyeztetése miatt 1 év és 6 hónap év szabadságvesztésre ítélték, 2 év próbaidőre felfüggesztve.

További friss információk
Ököllel ütötte ismerősét egy fiatalkorú, a sértett súlyos sérülést szenvedett
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Őrizetbe vették a süttői kettős emberölés gyanúsítottját - az egyik áldozat 26 éves öccse követte el a bűncselekményt
Különös kegyetlenséggel végzett az őt pénzelő nagynénjével a 24 éves drogfüggő férfi
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat