Ma: 2019.06.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Bűnözés a nagyvilágban
Negyvenegy olasz futballklubot szálltak meg a rendőrök
hvg.hu 2013.06.25. 12:43:00

Összehangolt akciót indított az olasz gazdasági rendőrség az ország 41 futballklubja ellen. Pénzmosás és adócsalás gyanúja miatt szállták meg 18 első osztályú csapat, köztük a Juventus, a Milan, a Napoli és a Lazio székházát is. A vizsgálat kiterjedhet még külföldi klubokra is.Negyvenegy olasz labdarúgóklub székházát szállták meg kedden kora reggel az olasz rendőrök. Az összehangolt akcióban mindenhol pénzmosásra, illetve adócsalásra utaló nyomokat kerestek, iratokat foglaltak le.

A Corriere della Sera értesülései szerint a házkutatásokat a nápolyi ügyészség rendelte el, a 41 klub között pedig 18 első osztályú is van, beleértve a Napolit, a Juventust, az AC Milant vagy Laziót. A másodosztályból 11, alsóbb osztályokból 12 csapatot érint a vizsgálat.

Az olasz labdarúgást az utóbbi években sorozatban rázták meg bunda-, illetve pénzügyi manipulációból fakadt botrányok, csapatokat zártak ki, és sújtottak büntetéssel. Ha viszont a mostani gyanú beigazolódik, az minden eddiginél nagyobb csapás lehet az olasz focira. A Sky News úgy tudja, a klubok mellett játékosügynököket is vizsgálnak a rendőrök. A nyomozók ugyanis azt gyanítják, hogy futballisták adás-vételénél történtek csalások, illetve adóelkerülések. Ezért a vizsgálat külföldi klubokra is kiterjedhet.

További friss információk
Tíz emeletnyi szajha - ez a „magyar” nő is prostitúció szervezésével kereste meg a mindennapi kokaint Angliában
Sokadik lecke egzotikumra vágyó lánykáknak: megverte, majd megfojtotta a 16 éves bécsújhelyi lányt szír barátja
Innsbrucki lakásában találtak holtan egy magyar prostituáltat
Megfojtottak egy magyar állampolgárságú prostituáltat Olaszországban
Három hónapos kisbaba is kellett a pedofil állatoknak - 84 kisgyermeket szabadítottak ki az emberkereskedők fogságából
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat