Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Unatkozó diáklány égette porrá a tanyát - több száz állat odaveszett
atv.hu 2012.07.03. 7:24:00

Nyári szünetüket töltő gyerekek gyújtottak fel unaloműzésként egy birkahodályt a szerb határhoz közeli Mélykút közelében még vasárnap délután. Több mint száz állat elpusztult, több mint 150 szénabála elégett, a telep több épülete teljesen megsemmisült. A gazda kára csaknem tízmillió forint. A négy gyerek közül még csak egyikük büntethető, ellene rendőrségi eljárás indult.
Füstölgő, néhol lánggal égő kupacok voltak hétfőn láthatók az egyhektáros területen, ahol vasárnap még több hodály állt. Több mint száz birka megégett teteme látszott a romok között.

A nagy melegben és a szélben a leégett juhhodályok helyén maradt alom annyira izzott, hogy a tűzoltók centiméterről centiméterre haladva számolták fel a gócpontokat.

„Át kell vizsgálni az izzó, parázsló részeket, szinte át kell forgatni az egész szénát és emiatt nagyon eltartanak a munkálatok” - mondta Tóth Imre tűzoltó őrnagy. Hozzátette: oltás közben felmerült, hogy szándékosan gyújtották a tüzet, ezért szóltak a rendőröknek is.

A rendőrök azonnal rábukkantak a gyújtogatókra - három tizenéves fiúra és egy lányra. A négy gyerek elmondta, hogy unatkoztak, ezért a közeli csatornára indultak fürdeni. Útba ejtették a gazdaságot is, ahol a három fiú felmászott egy szénarakás tetejére.

„Az egyikük zsebéből kiesett egy öngyújtó, amit a kislány felvett, akkor a fiúk elkezdték cukkolni, hogy ugye nem mered meggyújtani a tüzet, nem mered meggyújtani a szalmát. A kislány ezt cáfolta és megmutatta, hogy milyen bátor” - közölte Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun megyei rendőrség szóvivője.

A nagy szél a hatalmas lángokat átfújta a közeli épületekre is. 110 birka és több tucat bála takarmány szinte teljesen elégett. A sikeresen elmenekült birkákat csak most tudták befogni. A gazda kára csaknem tízmillió forint. A gyerekek közül csak a kislány múlt el 14 éves, így a gyújtogatás miatt csak ellene indulhatott rendőrségi eljárás.

További friss információk
Öten meghaltak és négyen életveszélyesen megsérültek Balatonfőkajárnál
Süttői tűz: emberölés gyanújával nyomoz a rendőrség
Bedrogozva okozott halálos közlekedési balesetet
Jogosítvány nélkül, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt okozott halálos közlekedési balesetet az Elit Taxi sofőrje, akivel szemben felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja is - a rendőrség őrizetbe vette a férfit
Cserbenhagyás miatt keresik a nyíregyházi rendőrök (fotó)
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat