Ma: 2020.04.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Tizennyolc bűncselekmény elkövetésével vádolják a 17 éves cigányt
Privatkopo.hu 2020.01.14. 11:00:00

Tizennyolc bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség egy 17 éves fiúval szemben, aki először nevelőotthonokban, majd Kaposvár közterületein követett el különféle erőszakos cselekményeket.A Kaposvári Járási Ügyészség vádirata szerint a fiatalkorú vádlott 2019 márciusától került gyermekotthonba, azonban agresszív és öntörvényű viselkedése miatt kétszer is áthelyezték speciális intézményekbe.

Április és július között számos konfliktust kezdeményezett a gondozási helyein: ököllel verte és rugdalta társait, egy nála fiatalabb fiúval szemben pedig különösen durva volt. Őt folyamatosan félelemben tartotta, ok nélkül bántotta; veréssel arra kényszerítette, hogy az otthonban helyette takarítson, vele menjen kimenőre, egy kaposvári áruház előtt neki kolduljon és cigarettacsikkeket gyűjtsön. A megfélemlített sértettől erőszakkal és fenyegetéssel megszerezte telefonjait és új cipőjét is, amiket később eladott.

A vádirat szerint a vádlott 2019. augusztus 12-én, reggel ittasan kedvezményes jegyet akart vásárolni a kaposvári vasútállomáson, azonban nem volt diákigazolványa, ezért a pénztáros megtagadta a kedvezményes jegy kiadását. A vádlott ettől indulatba jött, belerúgott a pénztár falába és hangosan szidalmazta a vasúttársaságot. A sértett a pénztárból kijött és ki akarta vezetni az agresszív vádlottat az állomás épületéből, de o a vasúti dolgozóra támadt, megütötte, majd elfutott a helyszínről.

Még aznap este egy ismerősére is rátámadt, bántalmazta, erőszakkal elvette a nála lévő aprópénzt, majd a sértett segítségére siető fiúkat is bántalmazta. A rendőrök intézkedés alá vonták az elkövetőt, azonban előállítása során az őt szállító rendőrautó egy taxival összeütközött, a fiú pedig a felfordulást kihasználva kiugrott a kocsiból és elfutott. Később elfogták, jelenleg letartóztatásban van.

További friss információk
Bedrogozva okozott halálos közlekedési balesetet
Jogosítvány nélkül, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt okozott halálos közlekedési balesetet az Elit Taxi sofőrje, akivel szemben felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja is - a rendőrség őrizetbe vette a férfit
Cserbenhagyás miatt keresik a nyíregyházi rendőrök (fotó)
Három gyerek sérült meg egy budapesti lakástűzben - a gondatlan anya magukra hagyta őket
Bedrogozva gázolt halálra a gyalogátkelőhelyen egy asszonyt - az áldozat 24 métert repült
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat