Ma: 2020.11.30. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
A nyomozási bíró elrendelte egy milliárdos üzletembert hónapokig fogva tartó bűnbanda egyik tagjának letartóztatását
Privatkopo.hu 2020.10.26. 13:42:00

A Pest Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az illetékes nyomozási bíró 2020. október 22-én harminc napra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki visszaélve a neki adott meghatalmazással, tízmillió forintot sikkasztott el. A gyanúsított annak a bűnbandának az egyik tagja, amely hónapokig fogva tartott és bántalmazott egy budapesti nagyvállalkozót. A milliárdos férfi augusztus 10-én - gyanús körülmények között - életét vesztette a Bár községben álló kastélyában, amely öt napon belül négyszer gyulladt ki, végül teljesen leégett. Az ügyben a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt rendelt el nyomozást.                                   Egy „áldott jó ember”: Kiss József

A sértett üzletember cége hulladékfém hasznosításával foglalkozott. A megalapozott gyanú szerint az elkövető - a bűnügyi portál információja szerint Kiss József - meghatalmazást kapott a sértettől 2020 májusában a cég ügyeinek intézésére. Egy független írásszakértő megvizsgálta az okiraton szereplő aláírásokat és megállapította, hogy a meghatalmazó aláírása „nagy valószínűséggel” nem a nagyvállalkozó kezétől származik, a kézjegy hamisított.

A meghatalmazást kihasználva a férfi eladta a sértett cégének telephelyén felhalmozott, több százmillió forint értékű fém- és műanyag hulladékot - mindössze tízmillió forintért.

A vételárat azonban az elkövető nem a sértett cégéhez, hanem egy ismerőse számlájára utaltatta. Ezután az ismerős egy nap leforgása alatt több bankfiókban, részletekben a teljes összeget felvette és azt az elkövetőhöz juttatta.

A meghatalmazás, amely az írásszakértő szerint „nagy valószínűséggel” hamisított

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt hallgatta ki a meghatalmazással visszaélő férfit.

A Gödöllői Járási Ügyészség az elkövető letartóztatását a szökés, a bűnismétlés továbbá a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta.

A Pest Megyei Főügyészség arról tájékoztatta a Privatkopo.hu-t, hogy a nyomozási bíró 2020. október 22-én harminc napra elrendelte az elkövető letartóztatását.

További friss információk
Javítóintézeti bevonulás helyett autót lopott a 17 éves „navajonki” - és egy házaspár halálát okozta vele
Öten meghaltak és négyen életveszélyesen megsérültek Balatonfőkajárnál
Süttői tűz: emberölés gyanújával nyomoz a rendőrség
Bedrogozva okozott halálos közlekedési balesetet
Jogosítvány nélkül, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt okozott halálos közlekedési balesetet az Elit Taxi sofőrje, akivel szemben felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja is - a rendőrség őrizetbe vette a férfit
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat