Ma: 2020.11.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Kényszerítéssel akarta megakadályozni a feljelentést
Privatkopo.hu 2020.10.26. 10:22:00

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt vádat emelt egy tompai férfi ellen, aki 2018 szeptemberében a Tompai Rendőrőrs épülete előtt azért bántalmazott, lökdösött egy férfit, hogy ne tegyen feljelentést ellene.A vádirat szerint a vádlott 2018. szeptember 18-án bántalmazott egy kelebiai férfit. A bántalmazott sértett közvetlenül a bűncselekmény után elment a Tompai Rendőrőrs épületéhez, hogy garázdaság és könnyű testi sértés miatt feljelentést tegyen a bántalmazó ellen.

A rendőrség előtt azonban útját állta a korábbi támadója, aki erőszakkal akadályozta a feljelentés megtételében. Ennek során a vádlott a rendőrőrs udvarának bejárati kapujánál a korábbi bántalmazás hatása alatt álló sértett elé állt és legalább háromszor erőteljesen két kézzel meglökte a mellkasánál, hogy a rendőrség épületétől távol tartsa. Közben a vádlott kifejezetten követelte, hogy ne tegyen feljelentést és arra is utalt, hogy „másképpen” intézzék el a sérelmeket.

A sértett többször próbálta a vádlottat kikerülni, aki még kétszer meglökte. Ezután a sértett lökte meg védekezésként a vádlottat, aki abbahagyta a lökdösődést és távozott a helyszínről. A vádlott azért alkalmazott erőszakot az általa korábban bántalmazott férfivel szemben, hogy ne tegyen feljelentést, törvényes jogaival ne éljen és így a vádlott mentesüljön a felelősségre vonás alól.

A sértett az erőszak ellenére megtette a feljelentést, ami alapján eljárás indult a vádlottal szemben garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt. Ebben az ügyben a Kiskunhalasi Járásbíróság 2020 januárjában jogerősen közérdekű munka büntetésre ítélte a vádlottat.

A szabadlábon lévő vádlottat a járási ügyészség kényszerítés hatósági eljárásban bűntettével vádolja, bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss információk
Javítóintézeti bevonulás helyett autót lopott a 17 éves „navajonki” - és egy házaspár halálát okozta vele
Öten meghaltak és négyen életveszélyesen megsérültek Balatonfőkajárnál
Süttői tűz: emberölés gyanújával nyomoz a rendőrség
Bedrogozva okozott halálos közlekedési balesetet
Jogosítvány nélkül, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt okozott halálos közlekedési balesetet az Elit Taxi sofőrje, akivel szemben felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja is - a rendőrség őrizetbe vette a férfit
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat